Badacsony ősszel is vár!

Igaz, a nagy nyári melegeknek leáldozott, és pirosra sem fogunk égni már a remek strandokon, de Badacsony és környékén kicsit sem csökkent az élet! Itt a szüret és az ehhez kapcsolódó jobbnál jobb programok, és rendezvények sora!  Ha megtekintjük a http://www.badacsony.com/hu/ajanlatok/2017-evi-rendezvenyek-a-badacsony-regioban linket, akkor láthatjuk, hogy a Badacsonyi régió és Szigliget szinte minden hétvégén csábítja a turistákat valami remek programmal!

De természetesen nem csak a hétvégék jelentenek lehetőséget, és aki nem szereti a nagy felhajtásos rendezvényeket, azoknak a lehető legjobb lehetőség a kellemes kora őszi időben kirándulni a Nemzeti parkban!

Az úgynevezett „Tanú hegyek”, a Badacsony, a Csobánc, a Szent György hegy, a Gulács, a Hegyestű, vagy épen a komplett Káli medence tucatnyi kirándulási lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek. De aki csak kisebb sétát szeretne tenni azokat a Hotel Bonvino elektromos kisbusza felviszi a fenséges panorámával, és remek konyhával rendelkező Kisfaludy házhoz, ahonnan könnyed sétával elérhető a híres Rózsakő, vagy kicsit nagyobb sétával az „orgonasípok”, vagy a kereszt.

És akkor a kerékpárról nem is beszéltünk, hiszen alkalmasabb időjárást keresni sem lehet a tekeréshez, mint a kellemes kora őszi langyos napsütéses meleget! Mivel a vidék a Balatoni bringakörút mentén fekszik, így bármely település könnyűszerrel elérhető.

Kulturális és épített emlékek kedvelőinek ott van Szigliget páratlan panorámával rendelkező, gyönyörűn felújított vára, egy csomó programmal, érdekességgel, vagy ugyan itt az óvár, vagy a híres pincék.

Garantált élményt jelent egy hajókázás is a pattok mentén, vagy épen egy motorcsónakos kirándulás Badacsony kikötőjéből.

Igazi természeti ritkaságokkal találkozunk a Folly arborétum több hektáros, kilátóval és borkóstolással is rendelkező pazar panorámát biztosító területén, ami maga megérdemel egy félnapos kirándulást!

És hát a rengeteg csalogató pince, ami úton útfélen invitálja a hegy nedvére szomjas vendégeket, de kötelező is a kóstolás, ha más nem, hát a finom friss must megér egy próbát!

Hol is pihenhetnénk ki a kirándulások és persze a fárasztó hétköznapok megpróbáltatásit, mint egy remek konyhával, finom borokkal és kivalló wellnesszel rendelkező szállodában, melyet ár/érték aránya miatt is csak ajánlani tudunk! Ez a szálloda Badacsony szívében található, a Bonvino Hotel.

További információk: www.hotelbonvino.hu

Kép és szöveg: Éva T. Johnson