Bor, Barbeque, vigadalom Tállyán


A tokaji borvidék egyik gyöngyszemének tartott Tállya településen , fergeteges vigadalom volt a hétvégén „Kerekdomb Fesztivál” néven, mely a hegyek és szőlőültetvények között megbújó település hagyományos évi fesztiválja. A rengeteg kulturális programmal tarkított, kirakodóvásárral és gasztronómiai élvezetekre csábító házacskákkal színesített rendezvény rengeteg látogatót vonzott a festői településre.

A remekül sikerült fesztivállal egy időben, a méltán híres borán kívül egy másik gasztronómiai szenzáció is zajlott a településen, mely szintén számos külföldi és hazai vendéggel ismertette meg a falut. Igazi szenzáció volt a KCBS (Kansas City Barbeque Society) vezetőségének látogatása, és amire még soha nem volt példa Magyarországon, oktatása  a népes érdeklődőknek. A méltán világhíres amerikai barbeque világával és finomságainak készítési módjával ismerkedhettek az érdeklődők a sajnos nem mindig kegyes időjárás ellenére.  Felkészítve ezzel a csapatokat a borász település másik nagy éves eseményére, az október 14-15-én tartandó BBQ bajnokságra, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak Tállyára.

Természetesen a csodálatos környezet és a hegyek fenséges levei az év minden napján várják a látogatókat, számtalan pincében tudunk remek borokat kóstolni, és a vendégházakban remek szállást is találunk, vagy akár a környékbeli (Tokaj, Szerencs stb.) települések szállodái között is válogathatunk, akárcsak a számtalan nevezetesség kavalkádjából.  Minden érdeklődő turistát szeretettel várnak a vendéglátók!