Családi nap a fogyatékos gyerekekért


Szikrázó napsütésben került megrendezésre a hétvégén a Gyál mellett található Felsőpakonyi rendezvénytéren a „Kert Kapcsolat” elnevezésű „Jótékonysági önfeledt családi nap”!

A hagyományteremtő céllal megrendezett, barátságos hangulatú rendezvény célja az volt, hogy összehozza a település lakóit, megmutassák, ki mit tud főzni, érezzék magukat nagyon jól, illetve szerezzek egy boldog napot a fogyatékkal élő, elsősorban gyereke részére.

A családi napon látványos kivonulással megjelent a Honvédség, a Tűzoltóság és a motoros Rendőrség is, de volt motoros bemutató, és „motoroztatás” is a sérült gyerekek részére. Rengeteg zenés program, műsor, kísérő rendezvények, és nem utolsó sorban egy remek hangulatú főzőverseny is, melyben kicsik és nagyon, fiatalok és „örök fiatalok” mérték össze házi receptek alapján táplálkozó tudásukat. Természetesen a jó hangulat, a részvétel, és a finom ételek készítése volt a cél, nem a helyezés és a díjak! Ez utóbbiból mindenki kapott a szponzorok jóvoltából. A Szakmai Zsűri által értékelt ételek közül az „igazi” házi csirkepaprikás, házi galuskával, vitte el a prímet, ezt választották a jövő évben megrendezendő következő versenyig a település ételének.

A kirakodó és kézműves vásárral, illetve rengeteg sportprogrammal gazdagított rendezvényen  a résztvevők, akik zsúfolásig megtöltötték a rendelkezésre álló területek megszavazták, hogy  a jövőben rendszeresen legyenek a településen ilyen események, amihez sok szerencsét kívánunk!