Elindult az adventi fényvillamos Budapesten

Budapest, 2019. november 29. Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a fõvárosi Kossuth Lajos téren 2019. november 29-én. A háttérben az Országház épülete. MTI/Szigetváry Zsolt

Elindult a hagyományos adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű LED-izzókkal feldíszített járat Budapesten. Többek között a 2-es és a 19-es vonalán lehet vele találkozni.
 

„A fényvillamos egyik üzenete az, hogy vegyük észre a főváros szépségét. Budapesten ugyanis sok apró csoda van, az egyik a 2-es villamos útvonala, amelyet a világ tíz legszebb villamosvonalai közé sorolnak. A 11 éve elindult fényvillamos fontos szerepet játszik a karácsonyt megelőző várakozási és felkészülési, szép időszakban”.

A 2-es és a 19-es vonalán közlekedő villamoskocsit 39 200 LED-del, mintegy négy kilométernyi fényfüzérrel díszítették fel. A Ganz UV típusú villamost 1965-ben gyártották, menetrendszerűen már nem közlekedik, az advent kezdetétől január 5-ig azonban ismét szállít utasokat.

A két motorkocsiból álló UV-szerelvény november 29. és 2020. január 5. között december 24. és december 31. kivételével naponta közlekedik,16 és 21.30 óra között.

A járaton a normál díjszabás szerint, azaz BKK-bérlettel és érvényes menetjeggyel lehet utazni. A részletes menetrendet itt találja.

Forrás: turizmus.com