„Folyékony szerelem”, vagy a Badacsonyi szüret


Szeptember 8-10. Badacsonyi Szüret:gasztronómiai és kulturális programok, badacsonyi borászok kitűnő borokkal, szabadtéri élő koncertek ( Margaret Island, New Level Empire, Hello Kids…)

Szeptember 8-án, péntek este kezdetét veszi a „Folyékony Szerelem” – Badacsonyi Szüret, mely minden nap koncertekkel és kitűnő borokkal várja az érdeklődőket.
A rendezvény színvonalas programjai közepette a látogatók betekintést nyerhetnek a borkészítés történetébe, a térség gasztronómiai hagyományaiba.
nyitóesten az Other Planet és a New Level Empire szórakoztatja a közönséget. Szombaton, a megnyitót követően a Margaret Island lép színpadra, majd a Hello Kids, akiknek repertoárjában magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70’-es évektől napjainkig.
Az ünnep fő momentuma az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása, melynek forgatagában bemutatkoznak magyarországi borrendek, néptáncegyüttesek, borászok, huszárok, fúvószenekarok, lovas fogatok.
A látványos felvonulás vasárnap, délelőtt 10 órakor indul Badacsonytomajról, majd a szüreti menet a 71-es főúton halad egészen Badacsonyig.

A programkor illetve a gyönyörű ősz bármely más napján a legtökéletesebb szállásajánlat a programok központjában található Bonvino Hotel. Információ: www.hotelbonvino.hu

www.youtube.com/watch?v=AQCXnyxC6j0&feature=youtu.be

A „Folyékony szerelem-Badacsonyi Szüret 2017.” programja

2017. szeptember 8. 
19.00 Other Planet
21.00 New Level Empire
A vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire egy live act formáció, mely hangszeres megoldásokkal, így gitárral, billentyűvel és elektromos dobbal hivatott életre kelteni az elektronikus zenét.
22.30 Davelogan

2017. szeptember 9.
10.00-19.00 Élményjáték gyerekeknek (Óriás csúszdás légvár, Rodeó Bika) Helyszín: Badacsony Móló park
14.00-20.00 Fanyűvő Játékpark Helyszín: Badacsony Park
16.00-17.00 Zajongó gyermekkoncert
Nagy örömmel választották a leghálásabb és legőszintébb közönséget – a gyereket – arra, hogy az általuk játszott nagyszerű dalok üzeneteit célba juttassák. Baráti társaságuk minden tagja képzett muzsikus, legtöbbjük pedagógus. Halász Judit, Kaláka, Bojtorján, a 100 Folk Celsius dalait játsszák élő koncertjeiken.
17.30-19.00 Memphis Belle
19.00 Ünnepélyes megnyitó
20.30 Margaret Island
A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. Mindössze három éves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. A fiatal csapat népszerűsége töretlenül ível felfelé: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően mára a legnagyobb hazai fesztiváloknak (VOLT, Sziget, Strand, SZIN, Művészetek Völgye, Campus stb.), vidéki kluboknak és rádiós toplistáknak is állandó színfoltjává váltak. Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: ’Egyszer volt’ című aranylemezüket követően kiadták második albumukat ’Bakancslista’ címmel, többször zenéltek külföldön (Párizs, Málta, Erdély stb.), JumoDaddy-vel és Felcser Mátéval közreműködésben ők írták az EFOTT himnuszt, ’Veled minden’ című daluk heteken át vezette a Petőfi rádió toplistáját. A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.
22.30 Hello Kids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70′-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak meg.
02.00 Színpadzárás

2017. szeptember 10.
10.00-19.00 Élményjáték gyerekeknek Helyszín: Badacsony Móló park
10.00 Hagyományos Szüreti felvonulás Badacsonytomajról Badacsonyba a 71-es számú főúton. Felvonulnak az ország borrendjei, a környező települések küldöttségei, Badacsonytomaj civil szervezetei, a város iskolája, óvodája és vállalkozó szellemű lakosai
10.15. Szőlő harang megáldása a Szent Imre Római Katolikus Templom előtt
11.00 Brassdance együttes műsora 71. számú főúton
13.00-19.00 Fanyűvő Játékpark Helyszín: Badacsony, Badacsony Park
13.30 Szőlő harang fogadása, a szüreti sokadalom köszöntése
14.00 Szüreti gálaműsor, közreműködnek a felvonuláson részt vevő néptáncegyüttesek, hagyományőrző csoportok
17.30 Zaporozsec
19.00 Zenél Gaál Szabolcs
23.00 Színpadzárás
További információ: www.badacsony.com