Gardafesztivál Tihanyban


November 16-18-án kerül megrendezésre a Balaton Északi partján elterülő, apátságáról világhíres Tihany település egyik legnagyobb ünnepe immár XVII alkalommal , a „Garda Fesztivál”

A Balaton, sokak által kevésbé ismert hala, leginkább a mély Tihanyi árokban szeret élni, a Tihanyi öböl vízében. Ezeknek a halaknak a lehalászása sok évtizedes tradíció a településen, melynek emlékére és hagyomány őrzés célból szervezték meg a város polgárai először ezt a fesztivált, mely mára több ezres közönséget vonzó, a Balaton part egyik legnagyobb őszi rendezvényévé nőtte ki magát.

A két napos rendezvény keretei között az érdeklődők kiránduló hajókról nézhetik végig a tradicionális gardahalászást, majd egy hatalmas, díszruhába öltözött borlovagrendekkel is tarkított felvonulás keretében az Apátságban fel is szentelik a „zsákmányt”.

Lesz ősi módszerekkel való gardasütés, főzőverseny, népi kirakodó vásár, rengetek művészeti program, de nyitva lesz, és műsorokkal, népi foglalkozásokkal várják a vendégeket a tájházban is. Nem maradhatnak el a jellegzetes tihanyi levendulás termékek és, élelmiszerek sem., mint ahogy igen látványos borlovagrendi felvonulás és avatási ceremónia is lesz az Apátságban.

Részletes program a  http://gardafesztival.hu weboldalon található

Mivel a rendezvény mind a két hétvégi napon késő estig várja az érdeklődőket, ezért minden képen érdemes szállás foglalni, melyhez remek ajánlat a közelben található Hunguest Hotels Bál Resort szálloda Balatonalmádiban, ahol erre időszakra még élnek a remek akciós ajánlatok!

Elérhetőségük: www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/balatonalmadi/hunguest_hotel_bal_resort