Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál

Hagyja magát elcsábítani mézes élvezetekkel a dél-alföldi fürdővárosban! A kirakodóvásáron a karácsonyi ajándékokat is megveheti a december 6. és 8. közötti fesztiválon.
 

A profi méhészektől az édesszájúakig mindenkinek kínálnak programokat ezen a hétvégén Gyulán. Mindent megtudhat a különböző mézfajtákról és mézeskalácsokról, amelyekből természetesen kóstolni és vásárolni is lehet.

Az első nap szakmai fórumot rendeznek, este fáklyás felvonulást tartanak a belvárostól a gyulai várig a mézlovagrendek és a Mézkirálynő részvételével. Az új mézlovagok avatása után méz-, pálinka- és borkóstolás következik a várban, este mézes szaunavarázs kényeztet a Gyulai Várfürdőben.

Szombaton nyit a méhészeti szakmai nap és vásár a Városi Sportcsarnokban, ahol kihirdetik az „Év Kiváló Magyar Méze 2019” verseny győztesét. Koraeste Szent Ambrus-napi mézszentelő szentmise veszi kezdetét a Józsefvárosi római katolikus templomban.

Akinek kedve tartja, csatlakozhat a másnap hajnalig tartó Mézédes vigassághoz (belépős) az Erkel Hotelben. Vasárnap zenés, táncos műsorokkal várják a gyerekes családokat, lesz kézműves foglalkozás, mézeskalács-díszítés, játszósarok és családi totó nyereményekkel. Délben a Mikulás is megérkezik.

Akác-, repce-, gesztenye-, édeskömény- vagy selyemfűméz? Gyulán mindegyiket megkóstolhatja!