Háromnapos gasztroparádé a Várkert Bazárnál


Az idén kilencedik alkalommal szervezik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseményét.

A helyszín ezúttal kiváló választás, hiszen az augusztus 20-i ünnep többi eseménye – a légi és víziparádé, a Mesterségek Ünnepe – mind a közelben zajlanak majd. A „legfinomabb” rendezvény kétségkívül ez lesz, hiszen a belépődíjmentes gasztrofesztiválon augusztus 18-19-20-án mutatkoznak be a nagyközönségnek az Ország Tortái és a Szent István napi kenyerek. Az idén a főszereplő téma a fűszer lesz, ennek nem lesznek híján a tipikusan magyar ételek sem, amelyek majd kaphatók a standoknál. Nem hiányoznak idén sem a hungarikumok és magyaros fogások az ország és a Kárpát-medence minden tájáról.

A nagy belföldi és külföldi látogatottságra számító rendezvényen ismét bemutatkoznak az idei Országtorták, valamint a legfinomabb kenyerek a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete és a Magyar Pékszövetség égisze alatt, és a győztes cukrászok és pékek átvették megérdemelt díjaikat.