Hévíz őszi pompája

Vége a nyárnak, a rekkenő hőségnek, az utazók lassan a zárt wellness fürdők veszik az irányt, ha pihenésre, kikapcsolódásra vágynak. De vajon tényleg le kell mondanunk a természet, a tiszta kinti szabad levegő adta élményekről? Szó sincs róla! Magyarország van abban a kivételezett helyzetben, hogy világ egyik természeti csodája, az egyik legnagyobb szabad vizi természetes termál tó, Hévíz városában, közel a Balatonhoz található.

Szerencsére ismét a belföldi vendégek körében is egyre népszerűbb, és újra megfizethető színvonalon levő Dunántúli település az év minden szakában várja az összes korosztályt számtalan szállodája, panziója, étterme és egyéb szolgáltató egysége valamelyikébe, és ennek érdekében rengeteg programot, rendezvényt is szerveznek, de egyértelműen fő „attrakciója” a mozgásszervi betegek „Mekkájának” is tartott, csodálatos gyógytó!

A 4.5 hektáron leterülő természeti képződmény szerencsére még mindig kb. eredeti medrében gyűjti a 38.5 méterről feltörő forró gyógyvizet és gyógyiszapot. A már a Római korban is gyógyításra használt víz hőmérséklete télen sem megy 26-28 fok alá, még a szabad vízfelületeken sem, így az időjárástól függetlenül bármikor élvezhetjük a szabad természetben való fürdőzés adta élményeket! Természetesen a fázósabb vendégek, illetve a különböző kezelésekre vágyó vendégeket zárt részek is várják élményelemekkel, wellnesszel, gyógyászati szolgáltatásokkal.

És akkor sem kell félnünk, hogy kimaradunk a világhíres gyógyvíz áldásos hatásai alól, ha valamilyen oknál fogva nem tudunk, vagy nem akarunk megmártózni a mesés szépségű tóban, mivel több szálloda gyógyászati részlege is közvetlen összeköttetésben van vele, ugyan azt a vizet találhatjuk meg a saját medencéiben is.

Ezek közül minden képen ki kell emelnünk ár/érték, és a magyar vendégek előnybe részesítése miatt a Hunguest Hotels két helyi szállodáját! A Panoráma hotel a sétányon található a tónál a városközpontban, és közvetlen összeköttetésben van a Városi fürdővel. A másik a Helios hotel, mely egy hatalmas, medencés, parkosított területen terül el, és mindenre kiterjedő saját gyógy részlege, és a pihenni vágyóknak wellness részlege van, számtalan szolgáltatással.

www.youtube.com/watch?v=y0ZUDFC4WfQ&feature=youtu.be

www.youtube.com/watch?v=W7Lj9XY4dO0&feature=youtu.be

Természetesen ősz lévén, nem szabad kihagynunk az Egregyi szőlőhegy nyújtotta szüreti élvezeteket sem! Minden képen vonatozzunk ki a városban több helyen is megálló kis vonattal, és kóstoljuk meg a hegy levét valami finom helyi specialitással, a csodálatos panorámát kémlelve! Ha már kint járunk, ne felejtkezzünk el a város legszebb műemlékéről, a parányi temetőben található, Árpád kori templomról sem!

Mivel a nagy melegek elmúltak, így nyugodtan kerékpárra is pattanhatunk, és hibátlanul kiépített kerékpár utakon bejárhatjuk a környéket, különös tekintettel, a csodálatos kastéllyal, és számtalan múzeummal rendelkező Keszthelyre! Aki csak sétálgatni szeretne, a „Legvirágosabb város” címet is elnyert Hévíz festői parkjaiban, a tó körül, vagy épen a nem kevésbé szép, tóból kifolyó csatorna partján tett kirándulás is maradandó élménnyel kecsegtet.  

Aki kényelmesebb, vagy nem saját kocsival érkezik, azoknak az Eni Travel ajánl remek programokat környéken, kirándulást tehetünk a Sümegi várhoz, Tapolcára, indulhatunk „nagy Balatoni kőrútra, de akár csak Keszthelyre vagy egy jó borozgatásra a környéken vagy Badacsonyban. Kínálatuk megtalálható a Hélios Hotelben.

Bármilyen céllal érkezünk is Magyarország egyik legszebb fürdővárosába, garantált, hogy minden évszakban, minden korosztály megtalálja a neki megfelelő pihenési, szórakozási, vagy épen gyógyulási lehetőséget! 

További információk: www.heviz.hu