Hévíz téli arca


Itt a tél, a hideg a ködös, szeles, sokszor kellemetlen időjárás, és akik nem a téli sportoknak hódolva  a magas hegyek felé az irányt, azok a zárt, fűtött komplexumokban levő wellness fürdők felé indulnak, ha pihenésre, kikapcsolódásra vágynak. De vajon tényleg le kell mondanunk a természet, a tiszta kinti szabad levegő adta élményekről? Szó sincs róla! Magyarország van abban a kivételezett helyzetben, hogy világ egyik természeti csodája, az egyik legnagyobb szabad vizi természetes termál tó, Hévíz városában, közel a Balatonhoz található.

Szerencsére ismét a belföldi vendégek körében is egyre népszerűbb, és újra megfizethető színvonalon levő Dunántúli település az év minden szakában várja az összes korosztályt számtalan szállodája, panziója, étterme és egyéb szolgáltató egysége valamelyikébe, és ennek érdekében rengeteg programot, rendezvényt is szerveznek, de egyértelműen fő „attrakciója” a mozgás szervezi betegek „Mekkájának” is tartott, csodálatos gyógytó!

A 4.5 hektáron leterülő természeti képződmény szerencsére még mindig kb. eredeti medrében gyűjti a 38.5 méterről feltörő forró gyógyvizet és gyógyiszapot. A már a Római korban is gyógyításra használt víz hőmérséklete télen sem megy 26-28 fok alá, még a szabad vízfelületeken sem, így az időjárástól függetlenül bármikor, akár a téli időjárás okozta kellemetlen hidegben is élvezhetjük a szabad természetben való fürdőzés adta élményeket! Természetesen a fázósabb vendégek, illetve a különböző kezelésekre vágyó vendégeket zárt részek is várják élményelemekkel, wellnesszel, gyógyászati szolgáltatásokkal. Fantasztikus élményt jelent, amikor a tavat körülvevő télies, havas tájba gyönyörködve úszkálunk, fürdünk a víz feletti párába burkolódzó meleg tóban!

És akkor sem kell félnünk, hogy kimaradunk a világhíres gyógyvíz áldásos hatásai alól, ha valamilyen oknál fogva nem tudunk, vagy nem akarunk megmártózni a mesés szépségű tóban, mivel több szálloda gyógyászati részlege is közvetlen összeköttetésben van vele, ugyan azt a vizet találhatjuk meg a saját medencéiben is.

Ezek közül minden képen ki kell emelnünk ár/érték, és a magyar vendégek előnybe részesítése miatt a Hunguest Hotels két helyi szállodáját! A Panoráma hotel a sétányon található a tónál a városközpontban, és közvetlen összeköttetésben van a Városi fürdővel. A másik a Helios hotel, mely egy hatalmas, medencés, parkosított területen terül el, és mindenre kiterjedő saját gyógyrészlege, és a pihenni vágyóknak wellness részlege van, számtalan szolgáltatással.

www.youtube.com/watch?v=y0ZUDFC4WfQ&feature=youtu.be

www.youtube.com/watch?v=W7Lj9XY4dO0&feature=youtu.be

A szállodák ajánlata, weboldalai:

https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/heviz/hunguest_hotel_helios

https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/heviz/hunguest_hotel_panorama

Bármilyen céllal érkezünk is Magyarország egyik legszebb fürdővárosába, garantált, hogy minden évszakban, minden korosztály megtalálja a neki megfelelő pihenési, szórakozási, vagy épen gyógyulási lehetőséget!

További információk: www.heviz.hu