Húsvét a Balatonnál


Megkezdődött a csillagászati tavasz, és a napocska is egyre jobban mosolyog ránk kinézve az ablakon, így a lehető legjobb ötletnek számít, hogy a Húsvéti ünnepeket ne a lakásba bezárva, otthon töltsük, hanem induljunk neki az országnak, a természetnek! És mi sem lehet jobb célpont, mint a nyáron is oly kedvelt Balaton!

A Balaton nyugati medencéje az év minden szakában a lehető legjobb választásnak bizonyul! Keszthely, a „Balaton kulturális fővárosa” a Húsvéti időszakban is rengeteg érdekesnél érdekesebb tematikus kis múzeummal várja s turistákat a belvárosban, és akkor még ott van a mindenki számára kötelező célpont a csodálatos kastély, és a tavaszi napsütésben éledező parkja! A szekérmúzeum impozáns épületének bejárása után pedig minden képen át kell sétálni a Vadászati múzeum modern épületébe is, de a parti sétány is vár minket, ahogy az ezernyi hattyú és kacsa is.

A térségben talán a legszebb részeken tekereg a Balatoni kerékpárút, melynek kihasználásához a lehető legjobb időjárást jósolnak az ünnepekre, és akár Badacsonyig is könnyedén eltekerhetünk a helyben olcsón bérelhető kerékpárokon, de a Kisbalaton mesés ébredező természeti világa is könnyedén bejárható.

Igaz a Balatonban még a lehető legbátrabbak sem teszik bele a kezüket sem, de a csupán pár kilométerre található Hévíz ebben az időszakban is a gyógyulni, fürdeni, és wellnessezni vágyók Mekkája! Az üdülőváros számos Húsvéti programmal várja a vendégeket, de egyértelműen fő attrakció a világhíres gyógy tava, aminek kellemesen meleg vízében nyugodtan úszkálhatunk akkor is, ha nincs igazából meleg!

És hát nem szabad elfelejteni, hogy a térség legtöbb és legjobb szállodái is településen találhatóak, remek wellness és szabadidős kikapcsolódásokat biztosítva! Ár/érték aránya miatt minden képes érdemes kiemelni a Hunguest Hotel Panorámát, melynek remek szolgáltatásainak a biztosítéka, hogy közvetlen összeköttetésben van a városi fürdővel, és a tó mellett elhelyezkedve, a belvárosban található.

www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/heviz/hunguest_hotel_panorama/arak/husvet_hevizen_a_panoramaban

Másik remek ajánlat a szintén Hunguest csoporthoz tartozó Helios, mely teljesen saját, komplett gyógy részleggel rendelkezik, saját termálmedencével, remek wellness résszel és szintén csodálatos panorámával, egy gyönyörű parkban, közel a tóhoz és a belvároshoz. 

www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/heviz/hunguest_hotel_helios/arak/husvet_hevizen_a_heliosban

Akik a wellness és a Húsvéti programok mellett a remek borokat is előnyben részesítik, azoknak tökéletes ajánlat a Badacsony szívében található Hotel Bonvíno szálloda, ahol a hangulatos wellness mellett a kulináriumé a főszerep! A híres borvidékünk összes jó bora kóstolható a szállodában, akár magában, akár a remek étkek mellé, de mivel még javában tart a térségben „Borbarangolás 2019” rendezvény, melynek keretében számos helyen kóstolhatunk pompás nedűket a hegyek levéből, így akár ennek is tökéletes kiindulópontja lehet a szálloda!  https://hotelbonvino.hu/akciok/husvet-badacsonyban

Kihagyhatatlan célpont felkeresni a „Balaton várát”, vagyis a Szigligeti várat, mely a szálloda közelében található, így akár kerékpárral is útnak indulhatunk, de a környező hegyek is kirándulási lehetőségek lehetnek!

Ugyan így tökéletes kiinduló pont lehet ehhez a programsorozathoz is a nem messze, a tavas barlangjáról messze földön híres Tapolcán található Hunguest Hotel Pelion is, mely  festői Balaton felvidékhez tartozó Káli medencének is a szálláshelye. A különleges barlanghoz saját lejárattal rendelkező, és abban saját területtel rendelkező szálloda nem csupán remek wellness és gyógyászati ajánlatiról híres, hanem az ország egyik legjobb családbarát szállodája, így a Húsvéti ünnepek alatt is rengeteg programmal várja a vendégeket! 

www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/tapolca/hunguest_hotel_pelion/arak/husvet_a_pelionban

Ha Budapesthez közelebbi célpontit keresünk, a legjobb választás a Balatonalmádiban található Hunguest Hotels Bár Resort, mely fenséges panorámát biztosítva, rengeteg családi programmal várja Húsvétkor is a vendégeit!  www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/balatonalmadi/hunguest_hotel_bal_resort/arak/varazs_husvet_a_balatonon

Aki a hotel minden igényt kielégítő szolgáltatásain túl is vágyik programra, azoknak itt is rendelkezésére áll a közvetlen Balaton part, a kerékpárút, de a közelben található híre királyi városunk, Veszprém is ezernyi kulturális és építészeti lehetőséget nyújt! És akkor még nem is beszéltünk Balatonfüred híres sétányáról és épületeiről, vagy a szintén világhírű Tihanyról az Apátsággal, sétáló utcákkal, fenséges panorámával.

Természetesen most csak a Húsvéti ünnepekre koncentráltunk, de az egész térség és minden igényt kielégítő szállodái az év minden szakában jobbnál jobb lehetőségeket és kedvező akciókat kínálnak a vendégeknek!