Ízes Magyarország: Bor és kenyér ünnepe


Nemzeti hagyományaink felidézésével ünneplik az államalapítást, az új kenyeret és a méltán híres magyar borokat Siófokon, augusztus 16. és 20. között.
 

A Balaton legnagyobb városa a főszezonban éjszaka sem pihen: a strandolók a délutáni sziesztát követően új erőre kapnak, hogy fejest ugorjanak az örökké nyüzsgő Siófok esti programkínálatába.

Miközben a fiatalok szórakoztatására szakosodott Plázs és a hol könnyebb, hol komolyabb műsorokat kínáló SzínPart is koncertektől, előadásoktól hangos, a hajóállomás és környéke hagyományőrző fesztiválra hív.

A Bor és Kenyér Ünnepének zenei programjai délután kezdődnek, a helyi zenekarok és egyesületek bemutatkozását követően a színpadon Zolbert és Takács Nikolas, a Belmondo, Andorai Péter and the Graceband szórakoztatja majd a közönséget. A tradicionális értékeket a 100 Tagú Cigányzenekar és a Balaton Táncegyüttes képviselik.

Folk- és világzene, néptánc, kézművesség, családi programok gasztronómiával fűszerezve.

A kikötőben kézműves termékek, népi árusok portékái között válogathatunk, illatos kürtőskalácsok, grillételek, kenyérlángos, különleges sörök és zamatos borok kelletik magukat.

Augusztus 20-án ünnepélyesen megszentelik az új kenyeret és az új bort, lesz tánctanítás, este pedig a Balaton-part leghosszabb tűzijátékát élvezhetjük.