Körutazás az “Oroszlánszigeten” Srí Lankán


AZ   ÁLOM MEGVALÓSULÁSA

avagy megmutatom ,ahogy lépésről lépésre beleszeretsz a trópusokba .

Az utazás programja:

nap: NEGOMBO:

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Colombo repülőterére. Innen egy bérelt kisbusszal utazunk Negombo tengerparti városba, a minden kényelmet kiszolgáló szállodánkba.  A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.

Szippantsatok mélyen a trópusi illatokból és ízekből ! Remélem, nem vagytok túl fáradtak JA mai nap programja attől függ, hogy milyen járattal és mikor érkezünk meg.

Ellátogatunk egy helyi ékszerkészítő műhelybe. Sokan szeretik a szép ékszereket, drágaköveket. No itt kapkodhatjátok a fejeteket ,mert bombáznak benneteket a szebbnél szebb drágaköves ékszercsodák. Rendelésre is! Megnézzük, hogyan készülnek hagyományosan a gyönyörű Sri Lanka-i drágaköves ékszerek. Ha megtetszett valamelyik, indulhat a licit.

Amennyiben a hajnali órákban érkezünk meg, kis pihenést követően Negomboban töltjük a napot FAKULTATÍV!!!!! Ár a helyszínen a lehetőségek tükrében! .Belevetjük magunkat a kis Romának is nevezett part menti üdülőhely lüktető forgatagába. Bepattanunk a háromkerekűekbe, vagy ahogy itt nevezik tuk-tuk-okba és városnéző körútra indulunk. Megnézzünk a Fort (Erőd) maradványait, a mindig élénk halpiacot, a csatornarendszert, a keresztény templomokat és a cunami riasztótornyot is.

Este beülhetünk egy part menti bárba, ahol Arrack koktélt iszogatva és helyiekkel ismerkedve tölthetjük napunk utolsó óráit.

(szállás: Negombo-ban, hotel, 1 éj, ellátás:vacsora)

2. nap: PINNAWELA ELEFÁNT ÁRVAHÁZ – DAMBULLA

Reggelit követően elindulunk  Pinnawela-ba, hogy megismerkedjünk ezekkel a nagyszerű állatokkal, az elefántokkal.

Egy igazi turistaparadicsom. Körülbelül 60-70 különböző korú elefántot láthatsz itt a mindennapjaikban. Megnézheted az etetésüket, cumiztatásukat, és elkészítheted az elefántos fotóid sokaságát. A szemed előtt fognak levonulni a folyóhoz fürdetésre, egy karnyújtásnyira vonul el a csorda, ha elcsíped a pillanatot.. Felejthetetlen, amikor az egyik étterem teraszáról frissen facsart trópusi gyümölcsöt kortyolgatva figyelni az elefántok fürdőzését.

Délután útrakelünk a Dambulla sziklaszentélyhez, ahova kb 3 óra utazással érkezünk meg. Az UNESCO Világörökség részét képező dambullai sziklaszentélyek egy masszív dombon helyezkednek el, ahol az öt barlangban különböző pozícióban lévő Buddha szobrok találhatók. Útközben majmok kísérik utunkat. A domb tetejéről csodálatos panoráma tárul elénk a száraz zóna szavannás tájáról.

(szállás: Dambulla vagy Sigiriya, hotel,1 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

4. nap: MINNERIYA NEMZETI PARK – SIGIRIYA SZIKLEAERŐDÍTMÉNY

A mai napon Srí Lanka két gyöngyszemét látogatjuk meg. Minneriya – az egyik legszebb nemzeti park Srí Lankán – az északi tartományban található és 8889 hektáron terül el. Ez a gyönyörű hely 24 különböző vadon élő emlősnek és sok vizi madárnak ad otthont, köztük az elefántoknak. Körülbelül 150-200 egyede él ezen a területen. Fantasztikus élmény vadon élő elefánt csordát látni!

Napunk második felét Sigiriya lenyűgöző sziklaerődítményénél töltjük. Kihagyhatatlan, lebilincselő és egyedi! Kasjapa király zseniálisan őrült ötlete volt, hogy egy palotát hozzon létre egy szikla tetején. Ma is gyönyörködhetünk a fedetlen keblű hölgyek festményeiben vagy a tükörfalban. Fakultatív program keretében utazhatunk elefánt háton is.

(ellátás: reggeli, vacsora)

5. nap: KANDY FOGTEMPLOM – PERAHERA ELEFÁNTOS FELVONULÁS

Reggelit követően bérelt kisbusszal utazunk (megállókkal kb. 3 órát) a hegyekkel körülvett, hűvösebb klímájú Kandy városba. Felmegyünk a kilátóteraszra, ahonnan nagyszerű a panoráma a belvárosra, az ott található mesterséges tóra és a Fogtemplomra, ami a következő állomásunk.Időszámításunk szerinti 4. században került ide Buddha szent foga, és turisták sokaságát vonzza a mai napig az élmény, hogy megcsodálják a szent fog ereklyét. Átszellemülsz, amikor a templom falai között sétálsz és felcsendülnek a dobok.

Innen indul ki a Kandy Perahera felvonulás is, mely Sri Lanka leglátványosabb és leghíresebb ünnepsége. 1747 óta folyamatosan megtartják, ahol egy látványos elefántos felvonulás során Buddha szent fogát végigviszik Kandy utcáin. A felvonulást táncosok, gólyalábosok, dobosok kísérik. Túránk egyik legegzotikusabb állomása és biztosan örökre az emlékeidbe fog rögzülni!

(szállás: Kandy, hotel 1 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 

 6. nap: KANDY – PEREDENIYA KIRÁLYI BOTANIKUS KERT

Reggeli után elindulunk kalandos napunkra. Első állomásunk Peradeniya, a Királyi Botanikus kert, melyet 1347-ben kezdtek el királyi pihenőkertként kiépíteni. Ma kb. 5000 különböző fajta fa, növény, és kúszónövény található itt. Ellátogatunk a híres orchidea házba, a fűszerkertbe, a hatalmas fikuszfához és megnézzük, hogy milyen gyorsan nő az óriásbambusz.

Majd irány a hegyvidék!A hűvös klímájúNuwara Eliya a sziget középső részének hegyei között, egy kedves völgy ölelésében fekszik. Az egykor sűrű erdővel borított, lakatlan vidék adottságait a britek fedezték fel a 19. század derekán, és pár év alatt az európaiak egyik legnépszerűbb városává fejlesztették az addig ismeretlen vidéket.A zöldség-és gyümölcskertjeiről, valamint farmjairól híres város a mai napig egy európai üdülőhely benyomását kelti. Az “Old English” stílusban, favázas struktúrával épült és virágoskerttel körülvett lakóházak és a nagyobb szállodák mind angol hatásról árulkodnak. Ellátogatunk egy teaültetvényre, és egy teagyárba, ahol megismerkedhetünk a teagyártás csínjával-bínjával, és részt veszünk egy tea kóstolón isJ

(szállás: Nuwara Eliya, hotel, 1 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

7 – 9 napok: NUWARA ELIYA – UNAWATUNA – GALLE

Nuwara Eliya-ból kisbusszal utazunk a sziget déli partvidékére és elfoglaljuk kényelmes óceánpartközeli szállásunkat.

Itt a romantikáé és a pihenésé a főszerep. Tengerbe nyúló pálmafák, égszínkék tenger, finom homokos óceánpart.  Ha eddig nem sikerült, itt biztosan elfelejted a rohanó hétköznapjaid. Unawatuna a partvidéken helyezkedik el. Napjainkat pihenéssel tölthetjük, pihenés, napozás, sétálhatunk napnyugtakor az óceán partján. Élvezzétek az óceán frissességét! És ha egy kis romantikára vágytok, vacsorázzatok a homokos tengerparton!

Aki aktívan szeretné ezeket a napokat is eltölteni, különböző fakultatív programokon vehet részt. Vizisportok, teknőctelepek, gólyalábhorgászás és bálnales. Ellátogathattok Galle városába, mely leginkább erődítményéről híres. Olyan falakon sétálhatsz, ahol a bibliai Salamon király fűszereket és drágaköveket szerzett be. Ugye milyen hihetetlen?! Egy igazi időutazás a séta, ha szentelsz rá pár órácskát és körbejárod a falakon belüli utcákat.

Bármivel is töltöd ezeket a napokat, érezd jól magad!

(szállás: Unawatuna, 3 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 

  1. nap: UNAWATUNA – COLOMBO – HAZAUTAZÁS

Reggeli után megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. A 3,5 órás időeltolódás miatt menetrendünktől függően az esti órákban vagy másnap reggel érkezünk meg Európába.

(ellátás: reggeli)

Körutazás az “Oroszlánszigeten” Srí Lankán és a Perahera elefántos-felvonulás  🙂 
 Részvételi díj: 1.220 USD/fő (3 és 4* szállásokkal, félpanziós ellátással, gazdag és változatos tartalommal) + nemzetközi repülőjegy (Bp-Colombo-Bp útvonalon) 
Utazás: 2017. július (8 éjszaka+utazás) 
Indulási létszám: 8-14 fő . 
Nagyszerű kalandok várnak az Indiai Óceán egyik gyöngyszemén: gazdag történelem és kultúra, buddhizmus, szabadon élő elefántok, isteni trópusi gyümölcsök, fűszerkertek, teaültetvények és a helyiek vendégszeretete 🙂Fedezzétek fel Koczor Agota társaságában!