Lombkorona-ösvényt és vadászpanziót adtak át a Gerecsében


Lombkorona-ösvényt és vadászpanziót adtak át Süttő és Tardos községek határában, a Gerecse Tájvédelmi Körzetben, egy korábbi kőfejtő területén.

Az egykori kőfejtő területén elhelyezkedő kör alakú 44 méter átmérőjű és 105 méter hosszúságú tanösvény a völgypart két oldaláról indul, s átível egy időszakos vízfolyás felett. Legnagyobb magassága 11 méter, fémszerkezete vörös színű festést kapott a közelben elhelyezkedő Vöröshíd kirándulóhely neve után .

A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblák segítenek megismerni az erdőt látogatóknak a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát, betekintést nyújtanak a kistáj kultúrtörténeti fejlődésébe, élő környezetének átalakulásába. Az ingyenesen látogatható sétány gyalogosan, valamint kerekesszékkel is bejárható.

A lomborona-ösvénnyel egy időben a tanösvénytől alig egy kilométerre található Alsóvadácsi vadászpanziót is átadták.

A Kisfaludy-program keretében nyert támogatás és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt saját forrásából finanszírozták az energiahatékonysági és modernizálási beruházást.

A panzió fejlesztésével minőségi szálláshely-szolgáltatás vált lehetővé a vadászni vagy pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégkör számára. A most megvalósított beruházások a térségbe látogató családokat és az aktív természetjárókat célozzák meg.

 

Forrás: Turizmus.com