Múzeumok Őszi Fesztiválja

A rendkívüli helyzet ellenére közel 100 muzeális intézmény, több mint 500 programmal jelezte csatlakozási szándékát a november 11-ig tartó országos rendezvénysorozathoz.

Távol is közel” jelmondattal a koronavírus miatt kialakult helyzetre kíván reflektálni az idei, 15. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvénysorozatot szervező Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ idén elsősorban olyan programokat várt a csatlakozó múzeumoktól, amelyek reflektálnak a helyzetre, illetve előtérbe kerültek a szabadtérben, vagy zárt tér esetén kis létszámmal, valamint online is elérhető programok.

A kiemelt tematikák mellett továbbra is megmaradtak az előző évek sikeres témakörei, úgymint a Múzeumi őszbúcsúztató, a Pincétől a padlásig, a Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! az Utazó múzeum és a Szakmai programok. A Tanárok éjszakája és az Óvodapedagógusok napja tematikákat összevonva, ezúttal a Tanárok és óvodapedagógusok napja ad lehetőséget a pedagógusoknak szánt szakmai programokra.

Az online térben való párbeszéd kialakításához nyújtanak lehetőséget a digitális térben megvalósuló programok, amelyek lehetnek például tárlatvezetések, játékok, vetélkedők, de akár interaktív előadások, webináriumok is. A változatos programkínálatról az oszifesztival.hu weboldalon olvashatnak bővebben.