Nyári vakáció Tapolcán


Rekkenő hőség, csodálatos idő, vakáció, itt a pihenés ideje. De biztos, hogy csak közvetlenül a Balaton partján képzelhető el mindez? Nézzünk egy remek példát, ami ugyan a magyar tengertől pár percre található, de mégis fantasztikus látványosságokkal és nyaralási élményekkel kecsegtet!

Tapolca a Balaton felvidék és a Káli medence gyöngyszeme, világhíres, csónakkal bejárható tavas barlangjáról ismert a turisták körében. Távolodjunk el néhány kilométert a legnagyobb tavunk partjáról, és ismerkedjünk meg ennek a festői kisvárosnak a lehetőségeivel!

A csodálatos Káli medence kapujában elhelyezkedő település vitathatatlanul első számú látványossága a Nemzeti Park gondozásában levő Tavas barlang. A bejárat felett található Látogató központban érdekes, javarészt 3D-s kiállítás és egy érdekes film segítségével ismerhetjük meg mind a Káli medence, mind a Balaton, mind magának a barlangnak a kialakulásával, történelmével. Viszont a csúcs élményt egyértelműen a szűk barlangi járatokban való biztonságos csónakázás jelenti a család minden tagja számára. A kristálytiszta vízen evezni ugyan nem nagyon lehet a szebbnél szebb sziklák határolta, hangulatos alagútban, viszont ez még csak a fokozza a felejthetetlen élmények sorozatát!

A barlangot elhagyva rövid sétával juthatunk el Tapolca másik büszkeségéhez, a belváros szívében elhelyezkedő, festői malomtóhoz. Képeslapokra illő, fenséges kép fogad itt minket, a csillogó tavat körülvevő házak és a gyönyörű park, illetve maga a volt malom épülete. Egy kávézás a tóra épített teraszon, a kacsák és a rengeteg díszhal etetése egy hangulatos fa árnyékában levő padról, vagy épen egy kőrséta a malom mellezi tó, és a kivezető patak mentén, mind megannyi remek élményt jelentenek egy szabadság eltöltése alkalmával.

És nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy a városból kiindulva bejárhatjuk az egész Káli medence szebbnél szebb természeti vidékeit, pompás kis falvait, látványosságait!

Külön örömünkre szolgálhat, hogy a barlang szomszédságéban található az ország egyik legkedveltebb wellness és élmény szállodája, a Hunguest Hotel Pelion! Leírhatatlan szabadidős kínálatával, hatalmas élményparkjával, remek wellnessével, saját gyógy barlangjával és gyógyászati szolgáltatásaival, és nem utolsó sorban hibátlan éttermi és szállodai szolgáltatásaival nem hiába vívta ki a vendégek körében ezt a nagyfokú kedveltséget. Minden képen érdemes megfizethető árú kínálataik közül válogatni!

www.youtube.com/watch?v=IkdiNl9uFkk&feature=youtu.be

További információ: www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/tapolca/hunguest_hotel_pelion

Szöveg és fotó: Éva T. Johnson