Paprika, sercli és a sör az idei OTP Gourmet Fesztivál fókuszában

A májusi budapesti OTP Gourmet Fesztivál mára a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai eseményévé vált. Az idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők, a fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli és a sör adja.

Idén május 16. és 19. között foglalja el a Millenárist az OTP Gourmet Fesztivál. A kiemelt alapanyagok változatos ihletforrásként jelennek majd meg a több mint 50 kiállító étterem tányérjain. A paprika ugyanúgy előkerülhet fűszerként, mint zöldségként, a sercli is többféle alakot ölthet a kenyérfagylalttól a csak formájában kenyérszerű morzsákig.

A séfek mellett pékek, cukrászok és a street food legjobbjai is megmutatják, mitől igazán egyediek. Az összesen több mint 200 fogás között természetesen a különböző diéták szerint étkezők és ételérzékenységgel élők is bőven találnak kedvükre való ételeket.

Az elmúlt évtizedben, de különösen az elmúlt években sokak számára központi témává vált az étkezés és a főzés: szinte mindenkinek van véleménye, hitvallása, saját meggyőződése. E tekintetben a Gourmet Fesztivál egy igazi zarándokhely, ahol szinte mindenki megtalálhatja a magának való ételeket és italokat.

Idén már nemcsak a közép-európai régióból érkeznek vendégséfek, de Moszkvából és Szöulból is.

A fesztivál harmadik kiemelt témája a sör, a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és prémium pálinkafőzdék mellett.

Az idei év újdonsága az egyik kiemelt alapanyaghoz kapcsolódó Paprika Pop Up helyszín, ahol a fesztivál három napján három ismert séf bográcsos ételkészítését lehet testközelből végigkövetni.

A szervezők a legkisebb látogatókra is gondoltak: három különböző helyszínen várja őket játszóház és más ingyenes programok. A rendezvényre való belépés 14 éves korig ingyenes.