Reskontó, egy hely Debrecen szívében

Reskontó Étterem, Bisztró, Borozó és Terasz a Tiszántúl legnagyobb városában

Négy az egyben: egy helyszínen, kellemes környezetben, más-más szolgáltatással,  megannyi finomsággal, kulináris élvezettel, házias ízekkel várja vendégeit a Reskontó Étterem 2019. április 26-ától Debrecen belvárosában.

A Nagytemplom és a híres Debreceni Református Kollégium tőszomszédságában található a komplexum. A több generációs családi vállalkozás 30 éves szakmai tapasztalattal, két évtizedes étkeztetési múlttal büszkélkedhet a Debreceni Református Kollégiumban. A modern és a hagyományos konyha ötvözete és természetesen a friss, minőségi alapanyagok használata jellemzi a tevékenységüket.

Négy vendéglátó egység egy helyszínen: étterem, bisztró, borozó és terasz is található az exkluzív környezetben. Pakk, reskontó, Pósalaki úr, Simonyi óbester – egy-egy név és szó, amelyek hallatán mindannyian a kis Nyilas Misire gondolunk. Móricz Zsigmond regénye sugallta az étterem nevét, és egy kicsit a filozófiáját is.

„A feleségemmel kezdtük ezt a vállalkozást. A gyermekeink ebben nőttek fel, mára pedig már ők is a vendéglátást választották. Ha valaki szívvel-lélekkel csinálja és a meglévő tapasztalatait összegyúrja, akkor remek dolog valósulhat meg – mondja Gál István, az étterem tulajdonosa. – A város a nagy múltú debreceni református iskoláról, a kis diák történetéről (is) híres. A tiszta lelkű fiú szerencsét próbál a nagyvárosban, sok mindennel szembesül, más világot képzelt el és csalódás éri…  A mai rohanó világ, a felgyorsult közeg és a családi kötelék erősítette bennünk azt, hogy Debrecenbe álmodjunk egy ilyen helyet. Ahol találkozni lehet régi ismerősökkel, ahol picit megpihenhet, töltődhet, beszélgethet az ide érkező és közben kulináris ajándékot adunk neki finom falatokba, házias ízekbe csomagolva. Kiváló programokat kínálva egy olyan környezetben, ahol a mennyezeten a református motívumvilág kazettás berakása is fellelhető, és ahol a falon függő festmények a vidéki élet minden báját megmutatják. Reméljük, aki ide betéved, azt érzi, jó egy pici időt eltölteni, megpihenni nálunk. Azt reméljük, itt sem a környezetben, sem a személyzet munkájában, sem az elkészült ételek minőségében nem csalódik majd senki sem – fejezi be gondolatait a csupa szív, és nagyon lelkes tulajdonos.

www.reskontoetterem.hu