Szezonnyitó Borvirág Borklub szeptember 24-én


Kedves BorBarátaink!

 

          Reméljük Ti is várjátok már az alkalmat, hogy a hosszú nyári szünet után újra elkezdődjenek a jó borokkal való találkozások és a hangulatos közös éneklések percei a Borvirág Klubban.

Nos:Vigyázz, kész, rajt!

Szeptember 24-én kedden 19 órakor indul a Borvirág Borklub  új szezonja
a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban ( Óbuda  III. ker. Korona tér 1.)

 

          Egy hagyományos borkóstolón a tokaji borok valószínűleg a sor végére kerülnének, ám most  a 2019/20-as új évadunk nyitányaként máris elő tudunk rukkolni egy remek ajánlattal.

          “Nullum vinum,,nisi tokajinum” – azaz semmi más, csak tokaji – vallották századokon keresztül a lengyelek. Ma már náluk is egymás sarkát tapossák a borkereskedők – a tokaji kiváltsága is megszűnt.
A mai tokaji borkülönlegességek minősége viszont valószínüleg jobb, mint egykoron, – bár a rendszeresen bort fogyasztók ízlése jelentősen megváltozott… Kevesebben isznak tokajit és ez a különleges borokra is érvényes (már csak az ára miatt is)!  Ennek ellenére egy tokaji aszú kóstolása minden borkóstolón különleges élményt jelent…

           Most a tarcali Simonfay Borkúria jóvoltából abban a szerencsében lesz része klubtagjainknak, hogy – a száraz tokajik mellett -. egy kései szüretelésű hárslevelűt és két aszú évjáratot is megkóstolhatnak.

A pénzügyi befektető által létrehozott pincészet jelenleg 12 hektáron termő szőlőjét dolgozza fel és készíti magas minőségű borait!

Az alább felsorolt  borok szerepelnek a pincészet kóstolóján, amelyet Simon Zoltán mutat be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban:

Tokaji Hárslevelű/Furmint száraz     2017

Tokaji Hárslevelű száraz  2016

Tokaji Hárslevelű/Furmint száraz  2011

Tokaji Hárslevelű.kései szüretelésű édes  2013

Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2013

Tokaji 5.Puttonyos Aszú  2008

 

A Borvirág Zenekarral – zenével és irodalommal – várunk mindenkit változatlan szeretettel!
A részvétel feltételei is változatlanok. S továbbra is tisztelettel kérünk mindenkit előzetes bejelentkezésre  e-mailban vagy telefonon!!!

 

 

Üdvözlettel:


Nyikos István                   Kézér Ilona

30/954-9147                   20/311-0986
           Bacchus Arts Stúdió
            Tel: 26/341-972;
E-mail: bacchus.studio@gmail.com