Szüreti napok Tihanyban


A Tihany-félsziget lakói sem maradnak ki a szüreti mulatságokból! Az elsők között nyitják Tihanyban a szüreti fesztiválok szezonját 2017-ben. A sokéves tradíciónak megfelelően 2017 szeptemberében is különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat a hónap második hétvégéjén. Hatalmas érdeklődés kíséri a tihanyi szüreti rendezvényt. Vasárnap a huszárokkal ékesített, csikósokkal tarkított menet végigvonul Tihany utcáin, kíséri őket a tihanyi asszonykórus rezesbandával kiegészülve. A pénteki utcabállal kezdődő, vasárnap esti bállal záruló ingyenes rendezvényen bőségesen lesz program gyereknek, felnőttek, borivóknak és mustkedvelőknek egyaránt.

A lovashintókon a polgármester ül a feleségével, a kisbíró közben torka szakadtával hirdeti a falusi eseményeket. Mire a menet felér a főtérre, már illendően kapatos mindenki, mert persze mondanom sem kell, a fáradtságos úton osztogatják rendesen a falusiak a hegy levét, vöröset, fehéret egyaránt, nem spórolva vele. Itt van a legnagyobb tömeg, a huszárok virtuskodnak, ostort durrogtatnak, a betyárok kurjongatnak. A templom elé érve már várja őket a pap, kinek dolga az, hogy áldást kérjen az az évi termésre, bízva abban hogy jó sok minőségi bor készül. A szamárkordé sem maradhat ki a menetből, ez a legmókásabb motívum, mert a tihanyi gyerekek cigányoknak öltözve végig bohóckodják a felvonulást. Tulajdonképpen ezzel véget is ér a felvonulás, kezdődik az egész estét betöltő mulatozás.

A remek programoz a legkitűnőbb szálláshely választás a  Balatonalmádiban található Hunguest Hotels Bál Resort szálloda a fantasztikus Balatoni panorámájával, remek éttermével. További információ: www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/balatonalmadi/hunguest_hotel_bal_resort

Bemutatkozás: www.youtube.com/embed/-WWhXXdPqHo