Újra megnyitja kapuit a Kemenes Vulkán Park


Március 11-től keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között újra várja az egyéni látogatókat is az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását magában foglaló Vulkánpark.
Bár a Kemenes Vulkán Park december 1. és március 10. között zárva tartott az egyéni látogatók előtt, csoportokat előzetes bejelentkezés alapján ezen időszakban is fogadott.

Március 11-én hivatalosan is megkezdődik azonban a szezon, így újra látogatható az ország egyetlen vulkánokat bemutató kiállítása, mely továbbra is kiegészül az Eötvös Loránd életét feltáró, 2016-ban létrehozott időszakos kiállítással. A nyitva tartás kedd és vasárnap 10 és 18 órára módosul.

Egyéni látogatáshoz előzetes bejelentkezés nem szükséges, azonban csoportok (15 fő felett) jelentkezése esetén a gördülékeny ügyintézés érdekében a foglalások időpontját előre egyeztetni kell.

Idén sem kell csalódnia annak, aki aktív pihenésre vágyik, hisz a komplexum továbbra is szervez vezetett túrákat az öt és fél millió éves tanúhegyre, a Ság hegyre.

Az első szervezett túra idén egy botanikai túra lesz, mely március 25-én 15 órakor indul a Kemenes Vulkán Park épületéből. A túrán való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, ára 900 Ft/ fő.

Természetesen lehetőség van egyéni túraidőpontok foglalására, sőt az intézmény oktatási funkciója keretében jelenleg két különböző tematikájú múzeumpedagógiai foglalkozás közül is választhat az érdeklődő.

További szolgáltatásként bérelhető különböző rendezvények megtartására a Vulkánpark 3 terme is.