Whiskyk és társaik


A párlatrajongók október 26-27-én ismét kóstolhatják kedvenc whiskyjüket, ginjüket, rumjukat, cognacjukat, armagnacjukat és calvadosukat, és felfedezhetnek újabb tételeket a Corinthia Hotel Budapestben 9. alkalommal rendezett Whisky Show-n.

Az immár nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító lesz jelen, és nem csak whiskykkel. A rendezvény célja ugyanis a töretlenül népszerű whiskyk mellett más prémiumpárlatok bemutatása is, természetesen rengeteg kóstolóval, mesterkurzusokkal és bemutatókkal.

A Whisky Show-n megismerhetjük az illatos almából készült calvados-okat, a zamatos szőlő-alapú Casterede armagnac-ot, koros párlatokból blendelt cognacokat. A bártenderek pedig várhatóan ez alkalommal sem győznek majd elegendő gin-alapú koktélt keverni, míg rumokkal is világ körüli útra indulhatunk.

És persze idén sem maradnak el a színes programok, hiszen lesz Whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skót dudások is. Whisky Casino ismét lesz, csakúgy, mint mesterkurzusok, hiszen  idén is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 5-6 tételt kóstolhatnak a résztvevők egy informatív előadás keretében.

További infó: http://whisky-show.hu/