Délutáni séta Szentendrén

Délutáni séta Szentendrén

Az enyhe tél remek lehetőségekkel ajándékoz meg bennünket, hogy tartalmas sétákra indulhassunk, ha időnk engedi. Mi sem lehet kedvezőbb célpont erre, mint a fővárosunk mellett található múzeumváros, Szentendre!

Pár perces autózással elérhetjük a Pesttel szinte már összeérő méltán híres művészvárost, Szentendrét. Mivel a belső részek csak gyalog közelíthetőek meg, így még a pataktól innen tegyük le kocsinkat, mert beljebb pest belvárosi árakért mérik a nagyon korlátozott parkolóhelyeket, meg amúgy is sokkal hangulatosabb az a pár perc séta a Duna partján kiépült új szabadidős területen át a „sétáló gátig”!

Gyakorlatilag mindegy merre indulunk el az ódon, sokszor sikátoros utcákon, az atmoszféra magával ragad, főleg így szezonon kívül, amikor nincs tömeg, és magyar szavakat is hallani. Sajnos az épületek java része, még a főbb utcákon is szégyenletes állapotban van, ami egy ilyen kiemelt turisztikai látványosság esetén több mint szégyen, de igyekezzünk ne is erre figyelni, meg ha kigyúlnak a sárgás fényű hangulatos lámpák az este beálltával, amúgy is egy mesés állom városkává válik az egész „díszlet”.

Minden képen menjünk fel a Templom térre, ahol a Keresztelő Szent János plébánia templom áll, mely Szentendre legrégebbi épülete. Csodálatos panoráma, vár minket, sajnos a templomba bemenni nem tudunk.

A Fő térről kiinduló utcákon mesés népművészeti üzletecskék, és megannyi múzeum, kiállító hely vár minket, de akár mennyire is a séta és nem a múzeumlátogatás a célunk, a „Karácsonyi múzeum” ingyenesen látogatható kiállítását és üzletét minden képen látogassuk meg, főleg ha gyerekkel vagyunk. Ilyen egyedi, eredeti és érdekes gyűjteményt nem igen látni, és szinte mindenből lehet vásárolni is, ha elcsábulunk…

A Duna parti sétányt semmi képen ne hagyjuk ki, igaz azért akár a sétányon, akár a parti köveken ücsörögni azért így télen nem biztos hogy a legfőbb vágyunk, de a hangulat és a látvány egy sétát minden képen megér!

Ha elfáradtunk hangulatosabbnál hangulatosabb kis kávézók, cukrászdák vendéglők várnak minket, igaz bizony a kiemelt turistalátványosságnak megfelelő áron, a leginkább a külföldiek pénztárcához mérve, de azért találni olyan helyeket, ahol kellemesen megpihenhetünk, és meg lehet fizetni.

Ha közben ránk sötétedett, irány vissza az utcácskák, mert a hangulatvilágításban egészen más képet mutat ez a festői belváros!

Akinek ez nem volt elég, a parkolónál kivilágított műjégpálya várja a vállalkozó szelleműeket, mielőtt kellemesen kifáradva egy remek délutáni, esti program  után hazaindulnánk. Remek kirándulási lehetőség télen is, szánjunk rá időt, a friss levegő ebben a vírusos időben minden korábbinál többet ér!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »