Hajnal Hotel tesztje Zsóry Fürdőn

Hajnal Hotel tesztje Zsóry Fürdőn

Stábunk a hétvégét a gyógyvízéről híres Zsóry fürdőn töltötte, melyhez szálláshoz a főbejárat közelében található Hajnal Termál hotelt választotta. Külön előny volt, hogy minden hétvégén külön programmal várják a vendégeket és ráadásul a saját fürdőjüket, saját kútjukból származó gyógyvízzel látják el.

A szálloda három csillagos besorolású, bár már a megérkezésnél látszik, hogy ezt inkább szolgáltatásaival, mint általános kinézetével és állapotával éri el, de igazából összegségében vidéki viszonylatban megfelel az elvárásoknak.

A szálloda általánosságban egy „idő és tájegység utazás”, belépve az ajtó, a múlt század végének Szlovákiájában érezzük magunkat, és ez szinte mindenre és mindenkire igaz, kivéve a szobákat.  

A szobák felszereltsége, állapota maximálisan kielégítő a három csillaghoz, a tisztaságra semmilyen panasz nem lehet, kilátás nem is lehetne igazából sehova. Rendkívül zavaró, mint ahogy a szálloda egészben a világítással való minden ésszerű mértéken túlmenő spórolás, konkrétan a folyosó végen levő szobánkat csak a telefonvilágítással lehetett megközelíteni, miután felbotorkáltunk a lépcsőházban…

Az étterem, akár csak a hotel egésze láthatóan koros lambéria borítása szintén Szlovákiai hegyi szállodákat vetít vissza, ahogy a személyzet is, de itt az udvariassággal semmi gond, mind ahogy az étel is kifogástalan a svédasztalon. Ne várjunk megszámlálhatatlan fogást, viszont mind a reggelinél, mind a vacsoránál, még a zárásnál is mindent frissen töltöttek, mindegy ki mikor érkezett azt elfogyasztani. Az ételek ízletesek, színvonalasak, háziasak, megfelelnek a besorolás szerinti elvárásoknak.

Az esetleges „retrós” kellemetlenségeket nagymértékben feledteti az itallap áttekintése, ami szintén felér egy időutazással, rendszeresen utazó stábunk ilyen megfizethető árakkal maximum turizmus által elkerült vidéki családi szálláshelyeken vagy kiskocsmákban találkozott…

Minden hétvégén, mindkét este az aktuális program keretében zenés esttel egészül ki a vacsora, ami igen nagyvonalú a tulajdonoktól, de sajnos a „zenész” áltál nyújtott „műsor” inkább kabaré, mind táncest, hacsak a hihetetlenül kedvező italárakat kihasználva nem vagyunk már kellemes hangulatban. Hozzá kell tenni, hogy ott jártunkkor a vendégek átlagéletkorát tekintve nem volt nagy gond a „zeneszolgáltatás” színvonala, „ötödik X” környékén messze a legfiatalabb korosztályt képviseltük…

Itt kell megjegyezni, hogy a szálloda szemmel láthatóan az idősebb, szűkösebb pénztárcával rendelkező vendégeket tekinti célközönségnek, a többieket a szomszédban található 4 csillagos Balneo Hotel várja szeretettel, ezt minden képen vegyük figyelembe a választásunknál, és akkor nem ér minket csalódás.

Ott jártunkkor „Pótszilveszter” lett volna a program, de téli időszakban minden hétvégén komplett disznótoros hétvégével várják a vendégeket, ami véleményünk szerint maximálisan megfelel a helynek, és egészen biztosan remek program, ilyenekre kéne koncentrálni.

De nézzük meg a lényeget, amiért az ember Zsóry Fürdőre megy! Ez bizony a remek gyógyvize, a kellemesen meleg termálvíz. A szálloda ritkáságban menő módon saját kúttal rendelkezik, így garantáltan mindig friss, jó minőségű tiszta vizet találunk a két tekintélyes méretű beltéri termálmedencébe (a két kültéri télen nem üzemel), de aki mozogni vágyik akóknak egy nagyméretű úszó medence is a rendelkezésére áll! Rendkívül pozitív, hogy eleve felajánlják az érkező vendégeknek, hogy m ind az érkezés, mind a távozás napján nyitástól zárásig korlátlanul használhatók a medencék, a szobákban való tartózkodástól függetlenül!

Meg kell említeni a kétfél szaunát is, bár ezek állapotára és használhatóságára, akár csak a „kondi teremét”, inkább nem térnénk ki, viszont nagyon olcsó, és tökéletes álló szolárium is van, amit érdemes használni. Itt viszont ismételten ki kell emelni, ahogy a szálloda célközönségének nem a „szauna világ” az elsődleges szempont a választáskor…

Saját orvosi, gyógy és masszázs szolgáltatások is várják a vendégeket, ami szintén maximálisan a pozitív oldalon kell említeni, ami szintén döntő lehet idősebb korosztály számára!

Ha végértékelést kell csinálnunk, igazából pozitív az egyenleg, csak tudni kell, hogy ki tartozik bele abba a célközönségbe, akire épít a hotel. Ilye árakon, ilyen remek gyógyvizes fürdő, kategóriájában tökéletes szobát, messze az országos árak alatti, és étel szempontjából színvonal felett éttermi szolgáltatást nem igen találunk ma kiemelt fürdőhelyen. Rengeteg az ingyenes szolgáltatás (parkolás zárt udvarban, köntös használat, zenés est, zárásig való tartózkodás fürdőben stb stb) tovább növeli a pozitív egyenleget, és az említett negatívok inkább csak a magasabb szolgáltatási színvonalhoz szokott és a fiatalabb korosztály számára elrettentő, igaz ez utóbbiaknak úgy ahogy van nem ajánlott a szálloda… És akkor a remek tematikus hétvégékről ne is beszélve, ami mindig benne van a hétvégi csomagárban! Tehát ha hajlandóak vagyunk bizonyos elvárható színvonalbeli követelményekről lemondani, akkor egy nagyon kellemes helyen tölthetünk egy abszolút pénztárcabarát pihenést, az ország egyik legjobb gyógyvízéiben fürödve, mely ráadásul közvetlenül, saját kútból érkezik.

Információk: www.hajnalhotel.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »