Sopron, a „Hűség városa”

Sopron, a „Hűség városa”

Az Alpok lábinál elterülő Sopront télen is előszeretettel látogatták a turisták, hiszen nem csak csodálatos műemlékei, finom borai vannak, hanem olcsóbb alternatívát nyújtott szállás és étkezés szempontjából az Ausztriai síelésekhez. Ez a világ viszont elmúlt, a járvány tönkre tette a sieléseket és egyáltalán az Ausztriai programokat, az időjárás pedig a magyar határhoz közeli síterepeket, tehát ez jelenleg nem dominál a város felkeresésében.

Bár szemmel láthatóan megviselte a várost mind az osztrák, mind a magyar turisták eltűnése, de ennek azért vannak előnyös oldalai s, ha ellátogatunk ide. És tegyük meg, mert ez a csodálatos város, az év minden szakában remek célpont egy kellemes kikapcsolódáshoz!

De nézzünk akkor körül, mi is vár itt minket tél vége felé! Gyakorlatilag majdnem minden, hiszen a legjobb éttermek, hangulatos kávézók, cukrászdák nyitva vannak, mérsékeltebb árakkal, és tömeg nélkül csalogatnak minket egy kellemes gasztronómiai élvezetre.  Ha a napocska is kisüt, van ahol pléddel várva kínálják a külső asztaloknál való fogyasztást is a hangulatos belvárosi utcákon, vagy a sétányon.

A nevezetes múzeumok és templomok mindegyikét nyitva találtuk, bármelyik kialításban elmélyedhetünk, nem zavarnak minket, ahogy nyugodtan gyönyörködhetünk a város jelképének számító Tűztorony tetőteraszán is az elénk táruló látványban, nem lökdösnek minket, hogy útban vagyunk a fotózáshoz vagy más jönne nézelődni a helyünkre.

A romantikázni érkező pároknak nem is lehet ideálisabb helyszín a hangulatosan kivilágított ódon óváros utcáin barangolni, igazából szinte senki sem zavarja az andalgást, csak kicsit vastagabban kell öltözni, mint máskor…

A kirándulni szeretők sem fognak csalódni, a város felett magasodó Lövérekben karban vannak tartva a kiránduló útvonalak. És nem csak a szabadon álló Sőrházdombi kilátó fenséges panorámája várja a turistákat, hanem a híres Károly kilátó is nyitva van, még nagyobb kőrképet nyújtva a megmászását vállaló kirándulóknak. Tiszta időben gyönyörűen tárulnak elénk mind a két kilátóból az Osztrák Alpok hófödte sziklás csúcsai, de sajnos az is, hogy csupán ezeken a kielmélkedően magas sziklaormokon van hó ott is.

A kisebb sétára vágyókat a szépen kialakított Ciklámen ösvény várja, mely egy kényelmes sétaútvonal, padokkal, ismeretterjesztő táblákkal, és csodálatos erdei környezettel. A családoknak remek plusz energia levezetés a Lövér Alpin Park ingyen használható hatalmas erdei játszótere, mely szintén ugyan ott található, ahonnan indul a Ciklámen ösvény, a Hotel Lövér parkolója, és a buszvégállomás mellett.

És ha már Lövér Hotel, ajánlani sem tudunk jobb szállást, mint az ebben a festői környezetben, az erdőben, a természet közepén elhelyezkedő szállodát, melynek a konyhája hála Major Zsolt séf és csapatának messze földön a legjobb. A szállodáról és konyháról egy másik cikkben olvashatnak ezen és társoldalainkon.

Nem szabad elfelejtkeznünk a hegy nedvéről, a méltán híres soproni borokról sem! Engedjünk a csábításnak mértéket tartva, ne csak a Kékfrankost kóstoljuk meg, több más remek borfajta is kelleti magát tesztelésre! Garantált, hogy mindenki megtalálja a saját szájízének megfelelő nedűd egy finom vacsora vagy csak egy borkorcsolya mellé.

Természetesen nem kell leragadni Sopronnál, ha itt töltünk el pár napot, hiszen a közvetlen közelben termálfürdők is várják a mártózni szeretőket, de itt van a Fertődi, Nagycenki kastély, a Fertőrákosi kőfejtő, vagy akár Kőszeg, Szombathely városa is elérhető közelségben, hogy csak néhány lehetőséget említsünk.

Minden képen javasolni tudjuk, hogy ne törődjünk azzal, hogy igazából még kicsit tél van, látogassunk el ebben a gyönyörű városba. Még ha a hideg miatt valamelyik termálfürdő is az igazi cél, itt akkor is több más kínálat is vár minket, és olcsóbb is, még akkor is, ha átjárunk fürdeni. Minden képen megér egy próbát, aztán utána úgyis visszatérünk…

További információ: www.sopron.hu  www.hotellover.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »