Gemencen családi nappal indítják a szezont szombaton

Gemencen családi nappal indítják a szezont szombaton

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja április 30-án kezdi meg a szezont egy családi nappal, ahol az érdeklődők ismét utazhatnak a Rezét gőzösön, vásárolhatnak a helyi termékekből, megtekinthetik a központ állandó kiállításait és gemenci finomságokat is kóstolhatnak.

A gemenci erdő déli kapuja Pörbölyön minden természetkedvelőt vár a szezonnyitó családi napon 8 és 17 óra között. A családi nap apropója, hogy idén először áll szolgálatba a Rezét gőzös, de az erdőt lovasfogatos kirándulás keretében is felfedezhetik a látogatók.

Ezenkívül érdekes népi játékokkal, héjász bemutatóval, állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, népi hangszerek készítésével, helyi termékek vásárával, fotókiállítással és az állandó interaktív kiállításokkal várja az ökoturisztikai központ az érdeklődőket.

Aki még ennél is több élménybe szeretne részt venni, az külön kérheti az éhes turisták gemenci kedvencét, vagyis a szarvas pörköltet csipetkével, és savanyúsággal, desszertként pedig rétest is ehetnek. A gyerekeket emellett egész nap csirkepofozó, malom, karikadobó és lápjáró verseny, hintalovaglás, kocka-kirakó és ügyességi játékok várják.

A családi napon csak belépőjeggyel lehet az Ökoturisztikai Központba belépni. A belépőjegyet vásárlók karszalagot kapnak, a rendezvény helyszínei és eseményei pedig csak ezzel látogathatóak. Az erdei vasút szerelvényein is csak a karszalaggal rendelkező látogatók utazhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »