Jövő hétvégén jön a jubileumi Avasi Borangolás

Jövő hétvégén jön a jubileumi Avasi Borangolás

A Miskolczi Borbarátok Társasága 2022. május 12. és 14. között újra megrendezi az Avasi Borangolást, amely nem csak a szórakozásról szól, hanem a társadalmi és közösségi összefogásról is.

A jubileumi esemény az elmúlt évekhez hasonlóan változatos és igényes szórakozást ígér. Megannyi programmal készülnek idén is a borra, finomságokra és tartalmas kulturális, családi programokra vágyó borangolóknak a Miskolci Polgármesteri Hivatal támogatásával, a Miskolci Egyetemmel, a MEN-nel, több avasi és városi civil szervezettel és a pincetulajdonosokkal, vállalkozásokkal együttműködve.

53 pincében és különböző helyszínen 52 zenész és zenekar, 17 gasztrós és 84 borászat finomságai várnak mindenkit.

Újra lesz Bandukoló program, amely öt helyszínen gyöngyfűzéssel, arcfestéssel, mesterségbemutatóval és mézeskalácsfestéssel kínál a kisgyermekeseknek változatos családi élményeket. Lesz kézműves vásár, pódiumbeszélgetések, borkóstoló és zenei programok, de a Huszár Akadémia forradalmi rajzoktatási módszertanával is megismerkedhetnek az érdeklődők, és elsajátíthatják a fotórealisztikus rajzolás alapjait. Csütörtökön, a szakmai napon pedig kihirdetik a Miskolc Város Bora Verseny eredményét.

Az Avasi Borangolás azonban nemcsak felhőtlen szórakozást kínál, a városkép megújításán is fáradhatatlanul dolgozik. Az elmúlt tíz évben 2,7 milliárd forint értékű városi és 1,6 milliárd forint értékű magánberuházással valósult meg rengeteg más felújítás mellett a vízelvezetés, az okososzlopok telepítése és a sétány világításának fejlesztése is. Az erőfeszítések nem voltak hiábavalóak, öt szakmai elismerést is bezsebelt a rendezvény.

Az idei év legjelentősebb fejlesztése azonban a biztonságé, mivel az Avasi Borangolás idejére a sötétebb sétányok, lépcsősorok is világítást kapnak.

tt azonban nincs vége. A közösségi főzésből befolyt összeget, amelyen Veres Pál, Miskolc polgármestere is részt vesz majd, az Avasi Református Templom lépcsősorának felújítása fordítják, de a karitatív célokról sem feledkeznek meg: a jubileumi poharak bevételéből egyenként 200 forintot adományoznak a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola javára. A különleges, egyedi és limitált példányban elérhető, nem visszaváltható poharakat egyesével is meg lehet majd vásárolni 1500 forintért, vagy hatos készletben 8500 forintért a pohárpontokon, illetve előrendelhetők a weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »