Komáromi gasztró körkép

Komáromi gasztró körkép

Stábunk a Komáromi fürdőkoplexum felkeresésekor körbenézett a városban, hol is lehet valamit enni, inni a városban.  Nagyon pozitív lett az új körkép, igaz ne volt alkalmunk végig próbálni, de az, hogy ennyi és ekkora választék van, több mint dicséretes!

A legnagyobb turistaforgalmat bonyolító Brigetio fürdő vendéglátási kínálata továbbra sem áll arányban jelentőségével, a belső büfét továbbra sem lehet értékelni, a strandbüfék (már ami nyitva van) ár/érték aránya katasztrofális, a kiszolgálás és a várakozás minden szinten aluli, reméljük a szezonra azért magukra találnak. De továbbra is kihagyhatatlan lehetőség a fürdő területén levő kempingnél található kemping büfé, ahol nagy adag, nagyon finom házias ételeket kapunk, normális tányérokon, evőeszközökkel, a strandbüfék árainak feléért, aki a fürdőbe látogat, csak ezt ajánljuk.

Minimális sétával, a Termál Hotellel szemben levő panzió éttermében több fogásból álló, svédasztalról kínált ebédet és vacsorát fogyaszthatunk korlátlanul, még hétvégén is 4000 forint alatti áron, ez is bőven alternatíva lehet a strandkínálathoz képest.

A fürdő bejáratához közel két fagyizó, cukrászda is található, kellemes terasszal, még épen elfogadható árakon, normális minőségben, kulturált körülmények között.

A városba befelé haladva, a régi híd közelében igazi gasztronómiai élet van, akár még sötétedés után is, több kisétterem, gyorsétterem, kávézó késő estig is nyitva van, van ahol zene is szórakoztatja a vendégeket. Ezek közül minden képem érdemes kiemelni a mind kulturáltságban, mind esztétikájában, mind kínálatában kiemelkedő „Monaco” kávéházat, ahova elsőre „eleganciája” miatt kicsit bátortalanul térünk be ha nem vaskos a pénztárcánk, de hatalmasat csalódunk kedvező irányba, talán a legjobb ár/érték arányban pizzázhatunk, ihatunk, kávézhatunk akár éjfélig is, nagyon korrekt árszinten.

Nevezetes étterme Komáromnak a hídnál levő Vasmacska, nem olcsó, de a „hírek szerint” jó hely, ezt semmilyen formában nem volt alkalmunk kipróbálni.

A gyorséttermi kínálatra vágyóknak a hídhoz vezető úton, a kereszteződésnél található amerikai hamburgerező lehet alternatíva, vagy a közelében található kis bevásárló központ túloldalán, egy hangulatos utcában, kiülési lehetőséggel is kecsegtető gyorsétterem.

Természetesen a kínálat nem teljes, és a teszt sem teljes körű, hiszen csupán egy esti séta során volt alkalmunk feltérképezni a városba látogató turistáknak érdekes lehetőségeket, de egy kisvároshoz képest, a szezon elején, amit láttunk is dicséretes, és a strandbüfé kivételével az árak is maximálisan megfizethetőek a magyar pénztárcáknak. Ajánljuk, mindenkinek keressék fel ezt a szép kis várost, és próbálják ki gasztronómiai kínálatát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »