Műhely, az Onyx előszobája – METROPOLISZ II. tanulmányút

Műhely, az Onyx előszobája – METROPOLISZ II. tanulmányút

Közösségi tesztebéd és tanulmányút egy nagyvárosi piacon

az Onyx Alkotói Közösséggel

Fine dining egy elhagyatott húsboltban? Pontosan erre készülünk! Az Onyx Alkotói Közösség rendhagyó élményre hívja vendégeit augusztus 27-én!

Ismét elhagyjuk a Műhely, az Onyx előszobája falait, hogy inspirációt gyűjtsünk a készülő új menüsorunkhoz. Októbertől egy különleges utazásra invitáljuk vendégeinket az ONYX Műhelybe, ahol a nyüzsgő világváros mindennapjait szeretnénk megmutatni egy turista szemüvegén keresztül.

Fények, hangok, szagok és illatok, ismeretlen izgalmas káosz. A nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára egyaránt rávilágító menüsorunk a METROPOLISZ címet kapta, melynek októberi bemutatását három közösségi tanulmányút előzi meg.

SZAGOK – ILLATOK

II. tanulmányút

5 fogás – 3 állomás

ONYX Műhely – Kisföldalatti – Hunyadi téri piac

Első tanulmányutunk az INDULÁS – ÉRKEZÉS után, amikor előételünkhöz gyűjtöttünk ízélményeket egy buszos kirándulás során, most a METROPOLISZ menünk ötödik fogásához térképezzük fel a város jellegzetes illat- és szagkombinációit, amihez meg is találtuk a tökéletes helyszínt; a piacot, ahol illatok, szagok, színek és hangok formájában bontakoznak ki mindennapjaink.

A piac történelmünk és kultúránk központi helyszíne, amely mindig hűen tükrözi vissza a kort, amiben élünk. A Hunyadi téri vásárcsarnok nem csupán a jelenünkbe, de múltunkba és jövőnkbe is bepillantást enged. Az 1897-ben épült műemlék-épületben valaha lovaskocsik szállították a portékákat, ma a Budapest egyik legszerethetőbb vásárcsarnoka és termelői piaca. A vásárcsarnokot hamarosan átalakítják – azaz soha vissza nem térő tanulmányútra hívjuk vendégeinket!

Erre a napra beköltözünk egy üresen álló húsboltba, ahol megkóstolhatják – az első tanulmányutunk alapján készre fejlesztett – MEGÉRKEZÉS fogásunkat és bemutatjuk menüsorunk legújabb fogásait; a FASOR és a RAKPART ételeket.

Az esemény során továbbá alkalmuk nyílik az Alkotói Közösség tagjaival találkozni, bepillantást nyerni az ONYX étterem átalakulásába, budai szarvasgombás lángost kóstolni a Műhelyben, csoportosan utazni a Kisföldalattival és a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerében pezsgőzni.

Együtt bejárjuk az ízek, illatok rejtett birodalmát, miközben elmeséljük, hogyan tervezzük meg a következő menüsorunk fogásait, és mutatjuk be azokon keresztül egy nagyváros rendezett káoszát.

Az eseményt augusztus 27-én 3 turnusban tartjuk meg, amelyeken 3 x 20 fő tud részt venni. Jegyek korlátozott számban kaphatók.

A jegy ára: 24.500 Ft, ami az alábbi útvonalat foglalja magába:

  1. Onyx

malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri

/bodzalikőrös szörp/

  • Műhely

budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok

/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /

  • Kisföldalatti

védőital

  • Pincerendszer – Hunyadi téri piac

Közösségi sabrage

  • Tumpek Tamás húsboltja – Hunyadi téri piac

Közösségi tesztebéd:

MEGÉRKEZÉS

almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás       hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita

/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúsz)

FASOR

erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

RAKPART

almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

GOURMET FLASHBACK”

melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt

Részletek és foglalás:

https://onyxrestaurant.hu/metropolisz

Facebook esemény:

https://fb.me/e/2BnOVB3F1

Videó és képek letölthető:

https://drive.google.com/drive/folders/18hH4Okmh0pKqFrdKvD7Kh9DA3fleQA2p?usp=sharing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »