Ez a Savaria Karnevál legjobb bora

Ez a Savaria Karnevál legjobb bora

A Savaria Történelmi Karnevál második évtizede otthona a hazai boroknak és borászatoknak.

A tradíciókra, hagyományokra épülő rendezvényhez szorosan kapcsolódik a Savaria Karnevál Legjobb Bora verseny, melynek az idei évben a Wagner Vendégudvar adott otthont.

Az immár 19. alkalommal megrendezett versenyre 25 fehér-, 23 vörös-, és 8 rosébort neveztek be a borászok.

 hagyományos 100 pontos rendszer szempontjai alapján 10 okleveles borbíró (Alasz László, Jagodics Attila, Laki Balázs, Böröcz Tamás, Horváth Gábor, Palotás József, Schützenhoffer Gergely, Halász Tamás, Tömő Szabolcs, Wawrzsák László) kóstolta végig a borokat.

A versenyre nevezett borok többsége az idei évben is a Balatoni és a Villányi borvidékről származik, de a soproni és szekszárdi borvidékről is érkeztek szőlőnedűk. Külön öröm a szervezők számára, hogy Csongrád-Csanád megyéből, Zalából, Tolnai és Somlói borvidékről, sőt Pécsről is érkezett nevezés.

A nyertes, a Fekete Borpince 2018-as Patikárius cuvée-je lett, amit a top 9 borból választottak ki a bírák. A hatféle szőlőből készült vörösbor nagyon jó választás, ha könnyen fogyasztható, nyári vörös tételre vágyunk. Tikkasztó nyári napokon behűtve napközben is fogyasztható, de hűvösebb estéken hűtés nélkül is kellemes, beszélgetős társaság bor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »