Augusztus elején ismét megrendezik a PanyolaFesztet

Augusztus elején ismét megrendezik a PanyolaFesztet

A jubileumi évet követően újra színes programokkal várják augusztus 5-7. között a Panyolára érkezőket. A látogatók a fesztivál három napja alatt megismerhetik a megye értékei mellett a helyi örökséget is.

A 16. PanyolaFeszt szlogenje „…mintha haza jönnél.” Így várják a helyiek a háromnapos fesztiválon a vendégeket, családias hangulatban, gasztronómiai, zene és kézműves programokkal. Nem véletlen, hogy ugyan a pandémia alatt elmaradt a PanyolaFeszt, az évről-évre visszajáró vendégek mégis megérkeztek augusztus első hétvégéjén, hogy Szatmárban pihenjenek. Idén 16.éve szervezzük eseményünket és minden alkalommal újdonságokkal készülünk.

A változatos zenei paletta mellett számos színházi produkció is helyet kap a portaprogramokon. Fellép többek között: „Aranyosra festem” – Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek, Petrás Mária és a Tázló együttes, a Csángálló, a Kalyi Jag, Bakos-Kiss Gábor, Pásztor Márk, a Kelet Brass Band, a Bakator Zenekar, és a Lóci Játszik.

A Pulyasarok megannyi élménnyel várja a gyermekeket: lesz Csupa-Csodavándor játszótér, bábkiállítás és -készítés, Csúzlizda, Bugri fajátékok, melyek mind-mind vidám kikapcsolódást ígérnek a gyerkőcöknek a diófák hűs árnyéka alatt.

Amíg a gyerekek játszanak, addig a felnőttek is számos lehetőség közül választhatnak, nem beszélve a kulináris élvezetekről. Egyedi szatmári ízeket, panyolai pálinkákat és különleges borokat kóstolhatnak a gasztronómia kedvelői.Emellett lesz még Palaj-party a Tiszán a Bakator Zenekarral, kerékpár- és pálinkatúra, aszaló és főzdelátogatás, táncház, egyházi- és portaprogramok, hogy csak néhányat említsünk.

A Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság rendhagyó kiállításának is a 16. PanyolaFeszt ad otthont, ahol A Szakkör több mint 60 települése számos alkotást állít ki a panyolai Közösségi Házban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »