Indul az ingyenes Kékfrankos Expressz a Soproni borvidéken

Indul az ingyenes Kékfrankos Expressz a Soproni borvidéken

Hosszú évek után újjáéled Sopronban a Kékfrankos Expressz, amelyre felülve egyetlen délután három borászat három nedűje is megkóstolható.

A borkóstolás lényege az élmény. Az élmény pedig azt jelenti, hogy a vendég kóstolás közben izgalmas helyi történeteket hall, megismeri a borvidéket, ugyanakkor ennek része természetesen magának a borásznak a személyisége is, és nem utolsó sorban bele tartozik a kapott gasztronómiai élmény.

A Kékfrankos Expressz egyébként egy traktor vontatta utánfutó, amelyen egyszerre 20 személy tud kényelmesen elhelyezkedni.

16 alkalommal lehet részt venni a pincetúrákon, amelyek közül az első  szeptember 4-én indul, az utolsó pedig október 23-án lesz. A buszok a megadott napokon 16 órakor indulnak a Paprétről.

Minden bortúra során három pincészetet látogatnak meg és minden helyszínen háromféle bort, valamint térségi gasztrotermékeket kóstolnak meg a vendégek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ és regisztráció a visitsopron.com portálon.

Az ingyenesség oka, hogy nyertek egy pályázatot, és ebből finanszírozzák a szeptemberi és októberi borkóstolásokat. Azt is hozzátette, hogy a borászatok is pályáztak felújítási forrásokra, így „most remek, színvonalas helyek lettek”.

Mivel Sopronban nincs egyetlen hagyományos pincesor, a borászatok pedig messze is vannak egymástól, a Kékfrankos Expressz kényelmes módja a pincészetek felfedezésének. Ráadásul így nem kell senkinek autót vezetni,  sem időpontot egyeztetni a borászatokkal.

Érdemes több napra érkezni Sopronba, hiszen nem csak ez az egy lehetőség várja a vendégeket, és egy jó borozgatás után amúgy sem lehet kocsiba ülni. Javasoljuk keressék meg több Soproni cikkünket, a szállásra meg továbbra is a többször tesztelt, legjobb ár/érték arányú szállodát ajánljuk a csodálatos Lövérek fái között, a Holt Lövért… www.hotellover.hu

Forrás: Turizmus Bulletin, Fotó: Töreki Tibor,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »