Rizling Vakáció: Főszerepben a badacsonyi olaszrizling

Rizling Vakáció: Főszerepben a badacsonyi olaszrizling

Az eddigiekkel összhangban, október 14-16 között folytatódik a közel egy évtizedes múlttal rendelkező Bortriatlon, amelynek idei harmadik befejező állomásában a Kárpát-medence legelterjedtebb fehér szőlőfajtája, az olaszrizling kerül fókuszba. A Rizling Vakáció program keretén belül 10 helyszínen, számtalan meglepetéssel, boros játékkal, ínycsiklandó ételekkel és kiváló borokkal várják a látogatókat.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület koordinálásával, illetve a helyi borászok közreműködésével megvalósult eseménysorozat legfontosabb üzenete a kölcsönös tisztelet, az összetartozás fontossága, a gazdag történelmi- és kulturális hagyományokkal rendelkező borvidék hírnevének erősítése, valamint a borokon keresztül megmutatni a világszerte is unikálisnak számító badacsonyi termőhelyi karaktert.

A leginkább Magyarországra jellemző, de a környező országokban is különböző neveken megtalálható olaszrizling a pezsgőtől kezdve a száraz borokon át egészen az aszúig mindenre alkalmas. Készülhet belőle könnyed, jó ivású bor, de a neutralitása miatt megfelelő kezekben és gondos odafigyeléssel a termőhely karakterét is vissza tudja tükrözni. Hazánkban ma 3417 hektáron találkozni a fajtával, ebből 531 a Badacsonyi borvidéken van.

A Bortriatlonhoz az eddigiekhez hasonlóan nyereményjáték is párosul, a pincészetek helyszínein a vendégek pecséteket gyűjthetnek, ezek pedig értékes nyereményekre válthatóak be. A pecsétgyűjtő füzet a badacsonyi Tourinform Irodában és a pincészeteknél szerezhető be. Gyertek és fedezzétek fel a jól ismert és népszerű badacsonyi olaszrizlingben rejlő számtalan lehetőséget, egy olyan hétvégén, amely teljes mértékben erről a fajtáról szól.

BORTRIATLON helyszínek a Badacsonyi borvidéken:

Badacsony: Dobosi-Stier Pincészet Badacsonyi Fröccsterasz, Éliás AlaptáBOR, Istvándy Borműhely, Németh Pince, Málik Pince

Badacsonytomaj: Borbély Családi Pincészet, Fata Pince, Válibor Vinotéka & Presszó

Badacsonyörs: Folly Arborétum és Borászat

Gyulakeszi: von Beőthy Pince

További információ:
Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület -Tourinform Badacsony
06 87/531-013
badacsonytomaj@tourinform.hu
www.badacsony.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »