Bécs üzletei nem mondanak le a karácsonyi fényekről

Bécs üzletei nem mondanak le a karácsonyi fényekről

Az energiaválság ellenére sem szeretne lemondani a Bécsi Bevásárlóutcák Szövetsége a karácsonyi díszkivilágításról.

A spórolás érdekében azonban jóval rövidebb ideig fognak égni a fények: a tavalyi 660 óra helyett csak 364 órán át csillognak majd az ünnepi kirakatok. Már ezzel is 45 százalékkal csökkentik az energiafelhasználást és a költségeket. A hagyományos égőket pedig energiatakarékos LED-izzókra cserélik.

A kereskedők szövetsége egy kerekasztal-beszélgetésen döntött arról, hogy a nehézségek ellenére sem hajlandó lemondani a karácsonyi hangulatról.

Az üzletek képviselői arra jutottak, hogy a sötétbe borult üzletek nemcsak szomorú látványt nyújtanának, de a gazdaságot is károsítanák. Abban bíznak, hogy a karácsonyi fényáradat a helyi üzletekbe fogja vonzani a közönséget, amivel a fenntartható gazdaságot támogatják: megmarad a helyi üzletek forgalma és a munkahelyek fennmaradását is biztosítják.

Walter Ruck különösen hálás a döntés miatt, mivel tisztában van vele, hogy az égőcsere, a világítás kihelyezése és későbbi tárolása sem olcsó mulatság a kereskedők számára. Ezért biztosította a szövetséghez tartozó cégeket a város és a gazdasági kamara támogatásáról.

Az osztrák főváros vezetése még augusztusban jelentette be, hogy a rezsicsökkentés érdekében csak sötétedéskor fogják bekapcsolni a karácsonyi vásár fényeit, a Ringen pedig teljesen lemondanak a díszkivilágításról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »