Idén is folytatódik a Borbarangolás Badacsonyban

Idén is folytatódik a Borbarangolás Badacsonyban

A nyári főszezon után a Badacsonyi borvidék továbbra is nyitva van és szeretettel várja egész évben izgalmas programokkal, kiváló szálláshelyekkel és finom borokkal a vendégeket. Mert enni jó, badacsonyi borokat kóstolni nagyon jó, és valljuk be: utazni is jó! De még jobb, ha ezt a hármat együtt tesszük. Ezt a célt szolgálja az idén már tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő, november 12-én induló hagyományossá vált programsorozat, a Borbarangolás.

A 2007 óta a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által, illetve a borvidék borászainak közreműködésével rendszeresen megrendezett eseménysorozat keretén belül novembertől egészen 2023. május végéig, 22 szombaton át összesen 15 helyszínen közel 100 kiváló badacsonyi bort ízlelhetnek meg a borszeretők. Az estéket pedig a különleges gasztronómiai élmények mellett zenés és kulturális programok teszik még felejthetetlenebbé.

„Hatalmas érdeklődés övezte múlt évben a Hableány éttermet, idén is örömmel csatlakoztunk a badacsonyi összefogás eredményeként létrejött kezdeményezéshez. A Borbarangolás jó alkalmat biztosít számunkra, hogy kicsit bemutassuk az ételeken és a hozzájuk kínált borokon keresztül az étterem filozófiáját és küldetését. Idén izgalmas, magyar és nemzetközi halakat bemutató menüt fogunk összeállítani, amelyben a fogas mellett langusztin is szerepel.” – mondta Györke Márton a Hableány részéről.   

Az évek folyamán egyre népszerűbbé vált Borbarangolás célja már a kezdetektől fogva változatlan: a borokra építve megmutatni az elképesztően izgalmas Badacsonyi borvidék nevezetességeit, melynek természeti- és borkészítő adottságai nemzetközi szinten is egyedülállóak. És nem utolsó sorban felhívni arra is a figyelmet, hogy Badacsony és környéke bármilyen időszakban vonzó úti cél, hiszen a borvidék ugyanannyi élményt tud nyújtani a többi évszakban is, mint a nyári időszakban. Sőt, bizonyos szempontból a maga nyugalmával és ezer színében pompázó látnivalóival az őszi, téli és tavaszi napfényben fürdőző merengő arcával még csodálatosabb és meghittebb tud lenni.

„A rendezvénysorozat, mely a programjain keresztül az összetartozást és az egész borvidék erősségét hivatott bemutatni, kiváló alkalmat biztosít a látogatóknak, hogy olyan helyeket és borászatokat is felfedezzenek, amik kicsit távolabbra esnek – mint például a mi esetünkben is – a központtól. Mi egy különleges meglepetéssel is készülünk: premierként bemutatjuk az első pét-nat-unkat, azaz a legrégebbi eljárással készített pezsgőnket, amiből csupán 150 palack készült.” – nyilatkozta Sipos Balázs Tihamér, a 7 hektáron gazdálkodó Sipos Borház tulajdonosa.   

„A több helyszínt felölelő programsorozat azt a célt is szolgálja, hogy a szállásadóknak sikerüljön megtölteniük szezonon kívül is a helyeiket. A Borbarangolás, a többi eseményhez hasonlóan hozzájárul egy sikeres borvidék működtetéséhez. Nagyon jó hangulatú csapatokkal lehet találkozni ezeken a hétvégeken, hiszen a Borbarangolás egy igazán fiatalos és lendületes program.” – méltatta a rendezvényt a 24 éve a borvidéken borászkodó Váli Péter, a VáliBor Pincészet tulajdonosa.

„A programsorozat minden alkalommal tud valami egyedit és megismételhetetlent kínálni a vendégeknek. Idén másodjára csatlakozunk, és bízunk benne, hogy az elmúlt év sikeréhez hasonlóan ebben az évben is remek hangulat fogja övezni a rendezvényt. Már most, anélkül hogy kiküldtük volna a meghívókat, többen is érdeklődtek és jelentkeztek a programjainkra. Mindig nagy öröm új és régi vendégekkel találkozni, és erre a Borbarangolás egy jó alkalom.” – nyilatkozta Edegger Martin Georg, a 2000-ben alapított Edegger Pincészet tulajdonosa.

Ha teljes élményre vágynak, a jóízű borvacsora után töltsék a hétvégét a régióban, pihenjenek meg a környék igényes szálláshelyein, és kapcsolódjanak ki a változatos programok valamelyikén. A Badacsony központjában lévő Hotel Bonvino és a Hotel Halászkert, valamint a szálláshely-fejlesztési pályázatnak köszönhetően a számtalan megújult vendégház és apartman mindenkit tárt kapukkal fogad. Jöjjenek és élvezzék ki az ősztől tavaszig tartó időszakban is a festői szépségű táj hangulatát és pihenjék ki a mindennapok fáradalmait.

A Borbarangolás állomásairól, időpontjairól és programjairól ITT tájékozódhatnak az érdeklődők, illetve a rendezvény Facebook oldalán ITT.

További információ:
Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület -Tourinform Badacsony
06 87/531-013
badacsonytomaj@tourinform.hu
www.badacsony.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »