Egy igazi PUB Esztergom szívében

Egy igazi PUB Esztergom szívében

Sokszor éri a Dunakanyar fővárosát az a vád, hogy igazából nincs hova, főleg esténként beülni egy jó sörre, dumálni a haverokkal, vagy „csak úgy”, mert nincs csak étterem, cukrászda, meg fiataloknak való giroszos, pizzás. Hát most erre rá kell, hogy cáfoljunk! Adventi kirándulásunk alkalmával, a vásár mellett a Széchenyi téren betértünk egy, már a kirakaton át is nagyon szimpatikusnak tűnő helyre, ez nem más, mint a nem régiben nyílt BeerLegal PUB. Nagyon jól tettük!

Volt szerencsénk a tulajdonosokkal pár szót válltani, kiderült, először saját kedvtelésükre hozták létre ezt a helyet, (jó sör és remek steak-ek, hamburgerek, vagy ahogy ők mondják, „egy olyan hely, ahol kifújhatod a napi gondokat egy jó sör mellett, mielőtt hazamész, hogy ne vidd haza a rosszat magadban”…) céljára, és azért, hogy ezt a jó lehetőséget mások is élvezhessék a városban. Kiderült, nagyon jó ötlet volt, a nyitás napjától szinte mindig teltházas a nem túl nagy, de annál hangulatosabb helység.

De nézzünk körül, mitől is lett egyből ilyen közkedvelt a hely! Hát PUB lévén, mivel is kezdhetnénk, mint a rengeteg próba után, mesterien kialakított sörválasztékkal!? Nyolc féle sört csapolnak, méghozzá nem is akármilyen nedűket! Itt hiába is keresnénk nagyüzemi gyártású italokat, itt kizárólag igazi sörkülönlegességek vannak, például vörös ír sör, fekete orosz, vagy épen remek búza sör, és még a mi mércénknek is pompás gyümölcsös sör! És egy igazi különlegesség is, ami nem más, mint egy olyan alkoholmentes sör, melyet az eredeti sörgyártás receptúrája alapján készítenek, tehát semmi köze palackozott, dobozolt társaihoz, mégis kb 4 literig jók vagyunk úgy, hogy nem mutatja ki a szonda…. Igen, tudjuk, most jön az, hogy ezeknek az ára… hát minket is meglepetés ért az itallap tanulmányozása alapján. A legnagyobb korsó, a legdrágább sörkülönlegességből sem éri el a 2000 forintot, ami ma már egy ilyen szintű helyen igazából üti az „átlagos”, nagyüzemi korsó sör árát. Természetesen ennél jóval olcsóbban is kóstolhatunk, sőt igazi egyediség, hogy kisméretű „kóstoló korsókból” az egész kínálatot végigkóstolhatjuk anélkül, hogy liter számra kéne innunk! Gondolom, nem kell különösebben részleteznünk sörkedvelő, sőt, pláne innyenc sörkedvelő olvasóinknak, micsoda ízekkel találkozhatunk….

De nem biztos, hogy csak egy sörre ugrunk be erre a hangulatos helyre! Valami szilárdat is fogyasztanánk! Nos az igazi meglepetés itt ért minket, ugyanis kiderült, hogy az egyik tulajdonos, aki egy nagyon híres Svájci steak ház séfje volt, itthon is folytatja szenvedélyét, és gitározás mellett, az ország egyik legjobb, lángon készült steakjeit és házi hamburgereit készíti egyedi rendelésre, különleges köretekkel. És mielőtt valaki megint a bankkártyájához kapna, egy hatalmas, Angus marhából készült komplett hamburger tál, bő háromezer forint… vessük csak össze a büfé árakkal és mennyiségekkel! A minőséget meg se próbáljuk…

És akkor néhány szó a helyről! Még kialakulóban lévő, formálódó, de már most ízig vérig igazi PUB-ról beszélünk, bárszékekkel a sörpultnál, pultszerű, bárszékes nagyaszalókkal, „normál „kis és hosszú asztalokkal, kinek hova esik jól egy ilyen helyen ülni. A falakon gitárok, melyek nem csak díszek, a séf játszik rajtuk, bizonyos estéken a vendégeknek is.

A vendégtér, a mosdók, az egész hely példásban tiszta, minden a „helyén van”, minden arról szól, amiről egy PUB-nak szólnia kell. A zene még Advent idején is a helyhez passzol, a személyzet mindenkivel szó szerint baráti, tényleg úgy érzi magát itt a vendég, mintha „itthon lenne, mielőtt hazamegy”…

És miért érdemes még felkeresni Esztergom Szécsényi terén a késő estig nyitva levő BeerLegal PUB-ot, melyet csak ajánlani tudunk? Nos be kell térni, átadni magunkat a hely szellemének, a remek sörkülönlegességeknek, és a gasztronómiai élményeknek, és megtudjuk! Jó szórakozást és kóstolást mindenkinek!

További információ: https://www.facebook.com/beerlegal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »