Kolbászoltunk Fonyódon!

Kolbászoltunk Fonyódon!

A hétvégén rendezték meg a Balaton legnagyobb téli fesztiválját, a Fonyódi Kolbászfesztivált, ahol stábunk is jelen volt. A 13. alkalommal megszervezésre kerülő rendezvény nem csak a szlogenben, hanem a valóságban is mindent tarolt, amiben csak lehetett a téli Balatonon, de nagyon sok más országos jelentőségű fesztiválnak is példával álltak elő.

A három napos rendezvény hangulatán és színvonalán nagyot dobott a gazdag zenei programsorozat sztárfellépőkkel, élvezhettük többek között Nagy Ferót, DJ Dominiquet , Regán Lilit, Lotfi Begit a teljesség igénye nélkül. A két színpadon helyet kapott a népzene és néptánc is, bemutatkoztak a fesztiválon résztvevő városok is.

A rendezvény helyszínéhez vezető úton és mellette népművészeti kirakodóvásár, sajtárusok, házi termék árusok, és persze finom ételeket kínáló árusok sora várta a programra érkezőket, volt mit venni emlékbe, és akinek nem jutott kóstoló bent, azoknak sem kellett, hogy üres maradjon a gyomruk, vagy szomjasan távozzanak…

No de hát azért mégis csak a kulináris élmények azok, amik igazán vonzották a több mint tízezer látogatót Fonyódra ebben a remek időben, amit szintén ügyesen „intéztek el” a szervezők az „égiekkel”. A szombati nap a csapatok versenye volt, természetesen ugyan a kolbász volt maga központi feladat, de minden megtalálható volt, ami szemnek, szájnak ingre a „disznóságok” közül. 

És akkor a házi sütikről és a remek pálinkákról még nem is beszéltünk. A csapatok nagyvonalú kóstoltatásának köszönhetőn, senki nem maradt falatok vagy kortyok nélkül, aki kilátogatott a csarnokba. Este pedig jött hajnalig a buli…

A vasárnapi nap sem telt másként, akkor a városok versenyeztek egymással. Itt bizony már komoly épített standok is voltak, és a vendégek kínálása is bőkezűbb volt, amíg el nem fogyott az óriási muníció mindenhonnan. Volt akinek annyi sütije sem maradt, hogy a zsűrizésre leadja. Minden város igyekezett a saját ízesítésű kolbászt készíteni, nem is volt könnyű dolga a zsűrinek…

 DJ Dominique gondoskodott a hangulatról is, mielőtt az eredményhirdetéssel zárult volna ez a remek rendezvény.

De ne szomorkodjon aki idén lemaradt róla, hiszen az óriási sikeren felbuzdulva a szervezők természetesen jövőre is megrendezik a versenyt és a remek bulit! Mondjuk azt is érdemes kiemelnünk, hogy Fonyód télen is nagyon szép kis település, hangulatos parttal, fenséges panorámával az északi partra, Badacsonyra, és nyitott panziókat is találunk (pl.: KingKong vendégház,  https://www.facebook.com/KingKongKapitanyVendeghaz )

És hát lassan jön a tavasz, aztán a nyár, amikor meg minden képen érdemes erre a barátságos településre kirándulni, nyaralni. Mindenkit szeretettel várnak!

További információ: www.fonyod.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »