Ezek a világ legvendégszeretőbb városai idén a Booking szerint

Ezek a világ legvendégszeretőbb városai idén a Booking szerint

A Booking.com 11. alkalommal ítélte oda a Traveller Review Award díjakat több mint 220 ország és régió szolgáltatóinak színvonalas szolgáltatásaikért és vendégszeretetükért. Emellett a világ legvendégszeretőbb városainak Top10-es listáját is összeállította az online szálláshelyközvetítő.

Több mint 240 millió hitelesített ügyfélértékelés alapján 1 364 415 szálláshely, 230 autókölcsönző cég és 58 repülőtéri taxis szolgáltató kapta meg a Traveller Review Award 2023 díjat a Booking.com-tól szerte a világon

A legtöbb díjjal büszkélkedő országok listáján Olaszország idén is vezet 170 638, szálláshelynek odaítélt elismeréssel, a második helyen Spanyolország áll 108 217 díjjal, majd Franciaország, Németország, Horvátország, Lengyelország, Nagy-Britannia, Görögország, Brazília és az USA következik a sorban.

A leggyakrabban díjazott szálláshelytípus immár sorrendben a hatodik alkalommal az apartman, ebben a kategóriában összesen 629 421 szálláshely szerepel. A díj történetében most először a nyaralók állnak a második helyen a szállodák előtt, majd a panziók és a reggelit kínáló magánszálláshelyek következnek.

Majdnem minden tizedik díjazott szálláshely megkapta a „Fenntarthatóbb utazás” megjelölést is. Annak a valószínűsége egyébként, hogy egy szálláshely megkapja a Traveller Review Award díjat, a fenntartható megjelöléssel rendelkező szálláshelyek esetében háromszor akkora volt, mint a többinél. Ebben a körben a legnagyobb arányban (15%) a szállodák kaptak díjat.

Az értékelések alapján a világ legvendégszeretőbb városai 2023-ban:

  1. Polignano a Mare, Olaszország
  2. Hualien City, Tajvan
  3. San Sebastián, Spanyolország
  4. Drezda, Németország
  5. Klaipėda, Litvánia
  6. York, Nagy-Britannia
  7. Ushuaia, Argentína
  8. Porto De Galinhas, Brazília
  9. Mexikóváros, Mexikó
  10. Gold Coast, Ausztrália

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »