Húsvéti vásár nyílik a budapesti Vörösmarty téren

Húsvéti vásár nyílik a budapesti Vörösmarty téren

Március 30-tól április 16-ig várja látogatóit a Vörösmarty Tavasz, ahol gasztronómiai és kézműves kiállítók, zenei programok és többek között lugast idéző szelfipont, húsvéti díszítések sokaságát kínáló dekorációs pont, a gyermekeknek pedig kézműves ház teszik teljessé a vásári élményt.

A Vörösmarty téren napi rendszerességgel élőzenei produkciók szórakoztatják majd a vásár közönségét: hallható lesz hagyományos népzene és a modernebb utcazene is, szombat délutánonként és húsvét pénteken pedig gyerekeknek szóló bábelőadások láthatók – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A szentendrei Skanzenből óriásbútorok érkeznek, de a hagyományőrző múzeum más aktivitásokkal is jelen lesz: április első és harmadik hétvégéjén a Vörösmarty téren is megnyitja kapuit, hogy tavaszváró, húsvéti kézműveskedéssel és játékokkal várja az ideérkezőket

A kisebbek számára a kézműves ház nyújt további programokat a tartalmas időtöltéshez, amelyek a hagyományos, húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan mindig más és más mesterségbe engednek betekintést.Helyszíni attrakciói mellett a rendezvény egyfajta kiindulópontja is lesz a téren kívüli kulturális és szabadidős tevékenységeknek. Folyamatosan tájékoztatást nyújt kommunikációs felületein a látogatóknak a Bartók Tavasz, a szentendrei Skanzen, a Városliget és a Magyar Zene Háza programkínálatáról.

Több mint 60 kiállító várja a vásározókat, többek között művészi kerámia kompozíciókkal, kovácsoltvas alkotásokkal, üvegművészeti darabokkal és dizájner ékszerekkel.

Nyolc gasztronómiai kiállító kínálatában a hagyományos, vásári fogások mellett megtalálhatók lesznek a húsvét klasszikus ételei, a böjti menü egyes elemei, de lesz sörrel locsolt ropogós malac csülök, ropogós nyúlcomb, rozmaringos-narancsos bárányborda és paella tenger gyümölcseivel, valamint sous vide fűszeres tarja is a látogatók tányérjára kerülhet.

A Vörösmarty Tavasz vasárnaptól csütörtökig 11 és 21 óra között, pénteken és szombaton 22 óráig várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »