Egész Magyarországot végigkóstolhatjuk Palkonyán szombaton

Egész Magyarországot végigkóstolhatjuk Palkonyán szombaton

Nagyszabású gasztroünnepet rendeznek a hétvégén Palkonyán: az április 15-i Hú!SVÉT helyszínein innovatív vidéki éttermek fesztiválfogásait kóstolhatják meg a kíváncsiak. 

A tavaszköszöntő eseményen a Sílusos Vidéki Éttermiség jóvoltából egész Magyarországot végigkóstolhatják a Villányi borvidék bűbájos településére érkező vendégek. A „feketeöves gasztrotúrázók” pezsgős reggelivel indíthatják a napot, a régi, sváb porták között sétálva programzárásáig rengeteg finomság közül szemezgethetnek. A bemutatkozó éttermek különleges, ám menet közben egyszerűen fogyasztható „sétálókóstolókkal” készülnek, hogy az ízutazáson részt vevők a kísérőprogramok mellett az ételek teljes palettáját végigélvezhessék, a palkonyai pincészetek borainak kíséretében.

A házigazda helyszín a Palkonyha Panzió Speiz, az előzetesen regisztrálók itt vehetik át a soron kívüli kiszolgálást biztosító karszalagot. (Az esemény látogatása ingyenes, de a várható nagy érdeklődés miatt a szervezők az előzetes regisztrációt mindenképpen javasolják.) A Speiz portáján lesznek megkóstolhatók Szabi, a pék szentendrei éttermének és a Bicsár Attila séf nevével fémjelzett Sauska 48 étterem fogásai is.

A szombati esemény fókuszában Baranya gasztronómiája áll, egy kivételével a megye összes, Michelin Guide által ajánlott étterme jelen lesz, de más tájegységekre is elkalandozhatunk, például a tiszalöki Horgonyzó Kisvendéglő fogásainak köszönhetően. A rendezvényt megelőző estén a séfek közösen tavaszi alapanyagokra épülő, kreatív, falusi degusztációs menüsort készítenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »