Badacsony idén is a New York –ba kötözött!

Badacsony idén is a New York –ba kötözött!

Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözött.. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenkettedik alkalommal gyűltek össze a hazai borkedvelők és termelők az impozáns New York Palota Róma termében.

Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolhatták meg a szakmai és civil érdeklődők.  A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával, valamint a badacsonyi borászok aktív közreműködésével immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő összborvidéki bemutatkozás és kóstoló évről évre egyre több látogatót vonz a gyönyörű New York Palota Róma termében, és ez az idei évben is így volt. 

A Badacsonyi borvidék páratlan szépségét, sajátos hangulatát és az itt készült tüzes és ásványos borait számtalanszor dicsérték a történelem során, hiszen a táj, a domborzat, az éghajlat és a talajok sokszínű változatossága, ami összefonódva a borászok teremtő munkájával a világon egyedülálló borok születésére ad lehetőséget. Nem véletlen, hogy itt már a Krisztus előtti III. századtól, a kelta időktől művelik összhangban a természettel a szőlőt és készítenek belőle a mai napig páratlan szépségű bort. A borászok közreműködésével tartott előkóstoló garantálták, hogy a Badacsony New Yorkban eseményen csak a legkiválóbb tételek kerültek a látogatói poharakba.  

Természetesen ez a rendezvény is csak ízelítőt adhatott abból az óriási kínálatból, ami hazánk egyik legjelentősebb és legismertebb borvidékét jellemzi, minden képen érdemes felkeresni és felfedezni mind kulturális, épített és természeti értékeit, és hát természetesen azokat kivalló borokat, melyeket számtalan hangulatos, sok esetben remek balatoni panorámával is rendelkező pince kínál!

Mivel erre érdemes több napot rászánni, a remek borok kóstolási lehetősége mellett bőséges és finom ételkínálatot és tökéletes szálláslehetőséget is találhatunk a „Borbarátok” panzió, étterem és pincében (www.borbaratok.hu ) , vagy a kellemes wellnesszel is rendelkező „Bonvino” Hotelben. (www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »