Új élményekkel csábít Gyula

Új élményekkel csábít Gyula

Gyula egész évben változatos élményekkel várja a család minden tagját.

Az ötcsillagos minősítéssel rendelkező Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros, 200 éves ősparkjában található. A gyermekes családok kikapcsolódását a 2022-ben megnyitott Vízi gyermekparadicsom több mint 800 négyzetméteres vízfelülete és 92 élményeleme teszi teljessé.

A kúszó-mászó korosztálytól a tinédzserek világáig biztosít felhőtlen szórakozást Gyula új létesítménye a történelmi belvárosban. A gyermek szabadidőközpont legizgalmasabb eleme a gyulai kötődésű Exatlon sztárok bevonásával épült Ninja Warrior pálya. A 30 méter hosszú négysávos szabadtéri pálya mintegy 100 méter akadállyal várja a kihívást kedvelőket. A baba-mama szoba, a minipolisz, illetve a partyszoba a kisebbeket szólítja meg, a többszintes, Minecraft stílusú akadálypálya és mászófal, valamint a projektoros multiballpálya és VR-futópad a nagyobbak számára ideális.

A gyulai vár a középkori Magyar Királyság egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára, amelynek 24 kiállítótermében közel hét évszázad történetébe kapunk bepillantást. Az 1566-os ostrom és a 16. századi vár szerkezetének felidézésében interaktív, digitális eszközök segítik az élményteli ismeretszerzést.

Élmény. Kaland. Felfedezés

Az Almásy-kastély Látogatóközpont több mint egy épített örökség. Az a kastély, ahol a főúri épületek közül elsőként, már 1746-ban színdarabot mutattak be, ahol Himnuszunk zeneszerzője gyakran megfordult, ahol Munkácsy Mihály ismerkedett a festészettel. A kastély, ahol a 13 aradi tábornok közül tízen letették oldalfegyverüket. A kastély, amely egyedülálló módon a történelem számára láthatatlan személyzet életéről és az arisztokraták hétköznapjairól mesél a 21. századi interaktív technika segítségével. A kastély, amely kortól függetlenül maradandó élményt és izgalmas kikapcsolódást nyújt.

Gyula. Természetesen

Mozgás, hűsítő élmények és ismeretszerzés a térség páratlan természeti környezetében – az élményevezés során a résztvevők vízitúra-vezető irányításával, egyedi perspektívából ismerkedhetnek meg a Körös-vidék különleges élővilágával. A programkínálat elmaradhatatlan része a történetekben gazdag városnéző séta és a vezetett kerékpáros túrák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »