Két tokaji borászat is bekerült a világ legjobbjai közé

Két tokaji borászat is bekerült a világ legjobbjai közé

Kihirdették az idei év legjobb borászati célpontjait a World’s Best Vineyards díjátadón. A lista a borturizmus legjavát mutatja be, kiemelve a világ legszebb és legváltozatosabb szőlőültetvényeit. A legjobb 50 között két tokaji borászat is helyet kapott.

A World’s Best Vineyards lista minden évben a legjobb szőlőültetvényeket mutatja be a világon a modern építészeti csodáktól kezdve, az UNESCO által védett ősi pincéken és Michelin-csillagos éttermeken át a családi kézben lévő pincészetekig.

A lista élén idén az argentin Catena Zapata áll, második helyen pedig a spanyol Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal pincészet végzett futurisztikus építészetével. A harmadik helyre egy chilei szőlőültetvény, a VIK került.

A tokaji Szepsy Pincészet a lista 35. helyén végzett. A birtok ma 52 hektáron terül el, elsősorban Mád környékén. A családi kézben lévő pincészetet Tokaj egyik emblematikus birtokának tartják.A lista 45. helyére került fel a szintén tokaji Disznókő, amely igyekszik a lehető legnagyobb mértékben megőrizni Tokaj borászati ​​hagyományait.

A borászatokat elbíráló zsűri több mint 500 vezető borszakértőből, sommelierből és utazási szakértőből áll, akik a különböző kritériumok alapján nyújtják be jelöléseiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »