Mexikói finomságok Gyula belvárosában

Mexikói finomságok Gyula belvárosában

Gyula turisztikai felfedezése közben egy igazi kulináris különlegeset fedeztünk fel a csatorna híres öreg hídjánál levő Világóránál, egy kicsi, de annál jelentősebb „Mexicali Burrito Bár” „személyében”. Igen, nem tévedés, 2020-ban nyílt meg az országrész első és a mai napig egyetlen Mexikói street fodd gyorsétterme, a korábban az országot nagy sikerrel ugyan ilyen jellegű büfé kocsival járó Vágréti házaspár álmai alapján.

Az egyedi dizájnú, saját receptúra alapján készülő ételeket kínáló hely önkiszolgáló jelleggel, főleg a hangulatos fák árnyas hűvösében várja az igazi különleges finomságokra váró vendégeit, nem mulasztottuk el mi se kipróbálni a sok finomságot, mellyel kényeztetik a betérőket.

A mexikói-amerikai konyha legnépszerűbb street food ételeit kóstolhatjuk meg itt több változatban. A receptek megtartották a tex-mex vonalra jellemző sajátosságokat, de valamennyi étel saját recept alapján, egyedi fűszerezéssel készül, melyeket a tulajdonos, aki egyben a séf is, maga készít el nagy gondossággal.

Sokan félnek attól, hogy a Mexikói konyha csípős, de itt az ételek alapvetően nem csípősek, de bármit lehet csípősen vagy erősen kérni.

Szinte az összes ételnek a búzatortilla az alapja, ebbe kerülnek a különféle hozzávalók. A mindenben segítő kész személyzet jóvoltából többféle burrito, quesadilla és chimichanga közül választhatnak a vendégek, emellett nachos, különféle mártogatósok, chili con carne és sajttal töltött, rántott jalapeño paprika is szerepel az étlapon.

Mivel az adagok igen csak laktatósak, így „gyerek menü” választásával lehetőségünk van többfélét is kóstolni, igaz az a legcélszerűbb, ha Gyulai tartózkodásunk alatt többször betérünk, garantáltan nem járunk rosszul, a remek ár/érték aránnyal dolgozó helyen.

Természetesen nagyon finom desszertet is rendelhetünk a percek alatt elkészülő ételeink után, és mivel mással önthetnénk le a sok finomságot, mint eredeti Mexikói Corona sörrel…

Jogos a kérdés, mit is ajánlanák igazából a betérőknek? Mivel többen érkeztünk, így szerencsénk volt minden típusú ételből kóstolni egy-egy változatot, de ember legyen a talpán, aki ki tudná jelenteni, melyik a legjobb. Persze nyílván vannak egyéni ízlések, amik a töltelékek összetevőit befolyásolják, de úgy gondoljuk, szabadra engedhetjük ízlésvilágunkat, és bármit, bármilyen tartalommal választunk is, egy remek kulináris élményben részünk, és egészen biztos vissza fogunk térni! És a barátságos személyzet a finomságaival várni fog minket Gyula belvárosában a Világóránál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »