Kulináris élvezetek Badacsonyban

Kulináris élvezetek Badacsonyban

Előző cikkünkben bemutattuk a Balaton egyik, de a Felvidéki rész abszolút legjobb ár/érték arányú szállodáját, melyet minden szempontból csak ajánlani tudunk, Hotel Bonvinot. Akkor jeleztük, hogy az étterme, konyhája annyira különleges, hogy azt mindenképpen egy külön anyagban kell bemutatni. Nézzük hát akkor meg, mi is várja itt a vendégeket.

Az itt megszálló vendégek félpanziót kapnak, vagyis reggelit és vacsorát, méghozzá svédasztalos formában. Ezt azért is fontos, mert a szállodák többsége (és itt nagy tisztelet azoknak akik nem!!!!) ezt „tömegétkeztetés” formájában oldja meg, de a Bonvinoban erről szó sincs. Nagy előny, hogy nincs sok szoba, így eleve nem tömegekről kell gondoskodni, de akikről igen, azok egy színvonalas gasztronómiai bemutatón, versenyen érezhetik magukat.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lehető legtöbb alapanyagot a környékből, helyi termelőktől, frissen, minőségi áru formájában szerezzék be, de például saját fűszerkertje van a szállodának, így mondanunk sem kell, mekkora különbség van az ízesítésben már ettől.

Ezt leginkább a reggelinél tudjuk nyomon követni, ahol a tejtermékeket (legyen szó normál vagy érzékenyeknek valókról) meg sem tudjuk számolni, a különböző krémek mind saját készítésűek, a hidegtálak döntően házi gazdaságokból származnak.

Az édességes, magvas részt meg sem próbáljuk leírni, éhes ember legyen a talpán, aki akár csak egy részét is meg tudja kóstolni.

Természetesen a meleg reggeli pártiak sem maradnak éhesek, és ami rendkívüli előny más szállodákkal szemben, hogy itt nem csak hogy szintén igyekezni termelőktől szerzett árukkal dolgozni, hanem amennyire lehet variálják, tehát akár egy hetes tartózkodásunk alatt sem kell ugyan azt ennünk…

No és a vacsora. Több alkalommal volt szerencsénk az étterem vacsora kínálatát és annak minőségét élvezni, és szakemberként mindig csodálkozom, hogy egy szálloda hogy képes egy nívós, a la carte étterem kínálatát és színvonalát hozni. Itt nem találunk tömeg ételt, előételnél tengeri halak, házi készítésű saláták, hidegtál falatok tömkelege, a főételek tartóiban olyan fogások, melyet máshol csak vaskos pénzért, „jó éttermek” étlapjáról választhatunk. És az íz hatás! Gasztronómiai versenybíróként állíthatom, hogy bármelyik főzőversenyről kupával térhetne haza a csapat. Nem is próbálkozom leírni, el kell jönni, és meg kell próbálni legalább részben végigkóstolni a pazar kínálatot.

Borhotel révén természetesen borok széles kínálati skálája áll rendelkezésünkre a fenséges falatokhoz és ízlésünknek megfelelően, de mint jeleztük, hetente több alkalommal, a vacsora után remek, szakszerű vezetéses borkóstolóval öblíthetjük le a nem mindennapi vacsorát.

Ami feltűnik egyből, ahogy az étterem térbe lépünk, hogy mintha nem is Balatonnál lennénk, és nem is létezne személyzeti kérdés a vendéglátásban, olyan színvonalú és udvarias kiszolgálásba lesz részünk. Ez vonatkozik a terítésre, arra, hogy minden vendég után teljes, fertőtlenítéses tisztítást végeznek, meg eleve a példás tisztaságra, igaz ez az egész szállodában maradéktalanul igaz.

Külön, szinte már „otthoni hangulata” van, ha kiülünk a csendes, szépen parkosított kertbe, és ott fogyasztjuk el a reggelinket vagy vacsoránkat, itt pláne nincs szálloda éttermi hangulatunk, és a kiszolgálás itt is példás.

Igazából regényeket lehetne írni még, és kiemelni ételek, de inkább azt javasoljuk, amit a szálloda bemutatásánál is, hogy keressük fel a lehető legjobb helyen elhelyezkedő Hotel Bonvinot, és ezért a tökéletes ár/érték arányú ajánlatért, élvezzük ki ezt a gasztronómiai kavalkádot. Egy olyan étteremben, ahol ilyen és ennyi fogás vár ránk, már eleve otthagyjuk ezt az összeget szállás nélkül. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, használjuk ki a remek őszi időt, és a sok-sok programot, amit Badacsony és Szent György hegy kínál az ősz folyamán a szálló vendégeinek is!

További információ: www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »