Hétvégén barbárok szállják meg az Aquincumi Múzeum romkertjét

Hétvégén barbárok szállják meg az Aquincumi Múzeum romkertjét

Október 7-én és 8-án ismét megrendezik a Barbár Napokat a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Aquincumi Múzeum romkertjében, betekintést nyújtva a látogatóknak a barbárok sokszínű és izgalmakkal teli világába 

A BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Park közleményében kiemeli, hogy szombaton és vasárnap megtekinthető hagyományőrző bemutatókon az Aquincumba látogatók megismerhetik, hogyan éltek, öltözködtek és harcoltak a római uralom előtt, alatt és után a különböző barbár törzsek az egykori Pannonia provincia területén, illetve annak környékén.

érdeklődők régészelőadásokon, tárlatvezetéseken, valamint a múzeum raktárában tett látogatásokon fedezhetik fel, mit mesélnek a régészeti források, tárgyi emlékek és leletek a barbár törzsek társadalmáról, szokásairól, viseletéről, továbbá azokról a népekről, akik a mai Budapest területén éltek az őskortól a népvándorlás koráig. De sok érdekesség derül ki az ókori Aquincumot a barbár támadásoktól védő római katonaságról is.

A kétnapos eseményen lesz vadászmadár-bemutató, kézműves foglalkozások, botparipás lóverseny, kincskereső játék, mesterségek bemutatója, tombola, birkacinca és vásári forgatag is.

További információk a BTM Aquincumi Múzeum honlapján olvashatók.

Mint azt korábban megírtuk az Aquincumi Múzeum főépületében új, interaktív megoldásokat alkalmazó kiállítás nyílt szeptemberben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »