Egész hétvégés Márton-napi mulatságot tart a Skanzen

Egész hétvégés Márton-napi mulatságot tart a Skanzen

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez az újborkóstolásnak és a libaételek fogyasztásának a szokása kapcsolódik. November 11-én és 12-én kézműves borászatok borai, ízletes libaételek, lámpás felvonulás, kézműveskedés, mesék és koncertek várják az érdeklődőket a Skanzenben.

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a Szent Márton Újborfesztiválon és Libatoron.

Bepillanthatnak a látogatók a vidám őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban. A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.

A Skanzen Étteremben ízletes libaételek várják a gasztronómiai kalandokra vágyókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főző workshopon is részt vehet a Skanzenben.

A kézműves foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek textil- és szalmalibát, csuhé tököt, tűzzománc ékszert, és lámpást is a Márton-napi felvonuláshoz. A Skanzen Vigadó színpadán láthatjuk Gulyás László vándormuzsikust, zenél a Makám Együttes, a Montanaro Duo. Szombaton a Kerek Zenekar 10. születésnapját ünnepli, vasárnap a Dresch Vonósok játszanak, és itt lesz a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is.

A múzeum portái, házai 16 óráig, a Skanzen Vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »