Ismét egy kiváló vendéglátóhelyet teszteltünk..

Ismét egy kiváló vendéglátóhelyet teszteltünk..

A Márton napi libalakomák kapcsán volt alkalmunk tesztelni a legautentikusabb helyen, Szombathelyen, Szent Márton templomához közel, a belvárosi sétáló részen elhelyezkedő Pannónia étterem és rendezvényház konyháját.

Az igényesen és hangulatosan felújított műemlék épület Szombathely legrégebbi vendéglője, első írásos emlékei 1760-ból származnak, de bizonyítható, hogy már a középkorban is működött fogadó ebben az épületben.

Ma békeségben megfér egymás mellett egy fiatalos eredeti PUB, egy romantikus, több részből álló éterem, és két remek rendezvényterem, melyből a 200 fő befogadására képes nagyobbik egyúttal a város legnagyobb ilyen jellegű vendéglátó egysége.

No de nézzük meg minket, mint a városba, és a környékre látogató turistát mi is vonz be ebben a kívülről nem hivalkodóan vendéglátó egységnek tűnő remek helye!

Ugyan nekünk most a libanapi menüsort volt alkalmunk megkóstolni, de az étlap, és a többi asztalhoz szervírozott finomabbnál finomabb fogások láttán kijelenthetjük, hogy szinte mindegy mit rendelünk, csalódni garantáltan nem fogunk.

Szabó Gergő Chef példaértékűen ötvözi a régi, hagyományos étteleket, fogásokat, a modern konyha adta lehetőségekkel, és pont annyit csempész bele a tányérunkba az új trendekből, ami még nem megy a „megszokott” finomságok rovására. Ebben tökéletes segítségére vannak a válogatott, minőségi alapanyagok, és természetesen egy szuper csapat, ami manapság valljuk meg, nem mindenhol adatik meg.

Az árakat és a hely színvonalát látva jogosan félhetünk, hogy vagy csak egy „ételmintát” tesznek elénk, vagy nagyon „le van butítva”, hogy kijöjjön a „matek”, de ahogy elénk kerül a tányér, elszáll minden félelmünk, és azonnal belevetjük magunkat a gasztronómiai élvezetekbe!

Egyértelmű, hogy a fenséges ízesítésű és olyan bőséges leves, ami után a második egy részét már biztos csomagoltatjuk, nem csak most állt rendelkezésre, ahogy mesés, és fantasztikus esztétikai és kulináris élvezeteket is jelentő főfogások sem, és akkor a desszertekről ne is beszéljünk, ha egyáltalán képesek vagyunk még elfogyasztani.

A felszolgálás tökéletes, szakszerű, a tisztaság, rend, igényesség az épület legeldugottabb részében is példás, minden ponton érezhető, hogy gondosan odafigyeltek a hangulatos, barátságos környezetre, arra, hogy ne csak a fenséges ízek vonzzák vissza a vendégeket, hanem az itt eltöltött idő magában is emlékezetes legyen, valljuk meg, azért az, hogy ez egy reális árkategóriában együtt meglegyen, nem egyértelmű.

De nem is szaporítanánk tovább a szót, ezt a remek helyet mindenkinek érdemes felkeresni, aki a városba vagy környékére látogat, a sétáló utcán biztosan elmegyünk Szent Márton templomáig, tehát könnyen meg is találjuk. Csak ajánlani tudjuk, biztos, hogy mi magunk is visszatérünk!

További információ: www.pannonia-restaurant.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »