Jön a FényHÉV, ünnepi díszbe öltöznek a vonatok és a buszok

Jön a FényHÉV, ünnepi díszbe öltöznek a vonatok és a buszok

Érdemes az adventi időszakban is a MÁV-VOLÁN-csoport ünnepi díszítésű vagy különleges ajánlatot kínáló járatait választani akár Budapesten, a Balaton környékén vagy, ha Bécsbe utaznánk.

Az idei adventi időszakban a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START balatonfenyvesi kisvasútja is különleges járművekkel várja az utasokat, továbbá a MÁV-START két hétvégén is útnak indítja az Advent EuroCity járatát Budapest és Bécs között.

Elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvénye nyitja meg az adventi időszakot. A FényHÉV december 1-jén, 2-án és 3-án, a kora esti órákban közlekedik a H5-ös HÉV vonalán, és normál díjszabás szerinti jeggyel vagy bérlettel lehet utazni rajta. A különleges szerelvény a HÉV-vonal minden állomásán megáll, így a Batthyány tér és Szentendre között bárhol fel és le lehet szállni. A fényesen csillogó, gyönyörű, zöld vonat december 6-án, szerdán, délután három alkalommal Mikulás HÉV-ként indul útnak. A Mikulás HÉV egy vonatos utazással egybekötött rendezvény, valódi Mikulással, éneklő rénszarvasokkal és sok-sok ajándékkal. A H5-ös HÉV vonalán közlekedő Mikulás HÉV járatokra 3000 forintért részvételi jegyet kell váltani, amely a MÁV appban, az új Elvirában (jegy.mav.hu), valamint a MÁV-START pénztáraiban és automatáiból is megváltható. A FényHÉV és a Mikulás HÉV pontos menetrendje és a jegyvásárlás menete megtalálható a MÁV-HÉV weboldalán.

December 6-án, Mikulás napján a Volánbusz is várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit a 18 órakor kezdődő városnéző programján. Idén különleges jármű, a 70 esztendős Ikarus 30-as „Nejlon Piroska” viszi majd az utasokat. Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű a teljes adventi időszakban – december 2-23. között – megtekinthető lesz a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán. A Mikulás-napi kirándulás mellett a nosztalgia autóbusz négy szombaton, december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor a fővárosi Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba szállítja az érdeklődőket, akik forró csokoládét kortyolgatva élvezhetik a tárlatvezetést a Malév egykori nagyvasai között. A részletes tudnivalók és jegyváltási információk a Volánbusz honlapján érhetők el.

Nem csak a fővárosban lesz lehetőség különleges járműveken utazni. Szintén december 6-án indul először útnak a fényvonat a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton. Két feldíszített kocsi fog közlekedni a járatokban, így minden Csisztafürdőre és minden Somogyszentpálra közlekedő vonaton utazhatunk az ünnepi díszbe felöltöztetett szerelvényeken. A fénykocsik egészen január 7-éig fognak közlekedni. A balatonfenyvesi kisvasúton kedvezményes regionális díjazással, valamint ország- és vármegyebérlettel; hétvégéken, ünnepnapokon és tanítási szünetben a Balaton24/72 napijegyekkel is utazhatunk.

A MÁV-START Advent EuroCity járata idén két alkalommal, december 16-án és 23-án közlekedik Budapest és Bécs között, amellyel könnyedén utazhatunk a hangulatos karácsonyi vásárba. A vonat 8:01-kor indul a Keleti pályaudvarról; a Bécsből 18:04-kor visszainduló járattal este kilenc órára lehet Budapestre érkezni. Az ünnepi szerelvény első osztályú és étkezőkocsival közlekedik, melyen az Utasellátó különleges adventi menüvel készül. A vonatra helyjegy váltása belföldi forgalomban kötelező, nemzetközi forgalomban helyjegy váltható. Az utazáshoz a jegypénztárakon kívül a MÁV applikációban és az Elvirán megváltható START Európa jegyek érvényesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »