A Kecskeméti Adventi vásáron jártunk…

A Kecskeméti Adventi vásáron jártunk…

Alföldi hivatalos utunkból hazafelé tartva beugrottunk Kecskemétre, gondoltuk pihenés képen meglátogatjuk ennek a gyönyörű városnak az Adventi vásárát, nem csalódtunk, méltó a városról kialakult képünkhöz!

A Cifra Palotától indulva a teljes régi főteret kitölti a vásári forgatag, minőségi kézműves ajándékok, karácsonyi kellékek, és megannyi szemnek is gyönyörködtető portéka, és ami meglepő volt, hogy nagyon korrekt árak szerepleltek az árcédulákon.

Nincs hiány a gasztronómiai kínálatban sem, bár azét már a 600-780 ft/dl-es forralt bor és puncs árat azért kicsit túlzásnak véltük, akár a 2500 forintos forró csokit, de például az óriás méretű kürtős kalács 2500-ért reális volt, szemben a 8500 ft-os grilltányérokkal. De hát vásárban vagyunk, a hangulatot és az alkalmat meg kell fizetni.

A vásárt uralja a templom előtt felállított óriáskerék, melyről csodálatos panoráma tárul elénk a karácsonyi fényben úszó térre, és persze a városra, mondjuk ezt sem adják ingyen.

A családok nagy örömére gyermekvonat, különleges kialakítású, méretes korcsolyapálya, és fűtött gyermekváros is megtalálható a vásárban, mint ahogy több fényképező pont szarvasokkal, mézeskalács házikókkal, szánokkal.

A vásár hangulatát emeli, ha látogatásunk ideje beleesik a városháza remek harangjátékának időszakával, hatalmas élmény a kellemes dallamokat a karácsonyi fényárban úszó Adventi vásár közepén hallgatni, kortyolva egy finom forralt bort, csipegetve hozzá egy kürtős kalácsot.

Aki igazi extrára vágyik annak lehetősége van karácsonyi fényekbe pompázó hintóra szállni, és tenni egy városnéző kört a belvárosban, ez is egy különleges lehetőség, érdekes, hogy más városokban ez nem jutott eszébe senkinek.

És mi minden várja még az ide látogatókat Kecskemét minden évszakban vonzó belvárosában? El kell látogatni, és fel kell fedezni, senki sem fog csalódni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »